15.8 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendNieuw stadssilhouet wordt zichtbaar in de binnenstad van Purmerend

Nieuw stadssilhouet wordt zichtbaar in de binnenstad van Purmerend

Purmerend – Op de locatie van het oude postkantoor in de binnenstad komt een appartementencomplex met 158 huurappartementen in de middeldure huur en vrije sector. Langzaam worden de contouren van het gebouw zichtbaar en daarmee een nieuw stedelijk silhouet.

De bouw vordert gestaag en de doeken rondom de bouwplaats worden langzaam verwijderd. Het ontwerp voor het voormalige postkantoor bestaat langs de kant van de Gedempte Where uit 5 tot 6 bouwlagen. Langs de Where-oever wordt het gebouw 7 tot 8 bouwlagen hoog.

“Met de ontwikkeling van dit appartementengebouw, in de historiserende stijl die we ook zien langs de Neckerstraat, krijgt deze prominente plek eindelijk de uitstraling die past bij de binnenstad’, gaf de gemeente Purmerend aan toen de ontwerpen werden getoond.

Torenflats

In een van de eerste ontwerpen was er sprake van hoogbouw door twee torenflats. Dit plan is later, na protesten, afgeschoten door de gemeenteraad. Veel inwoners gaven aan blij te zijn dat dat kolossale ding in het Stadje van de baan was. Later is het huidige ontwerp ingebracht, die wel toestemming van de gemeenteraad kreeg vanwege de historische stijl.

Meer informatie op: https://hureninpurmerend.nl

Het oude eerste ontwerp die veel stof liet opwaaien


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,967FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.8 ° C
16.7 °
15 °
76 %
2.7kmh
50 %
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.