15.1 C
Purmerend
woensdag 15 mei 2024
HomePurmerendParkeergarage Stadhuisplein in Purmerend opent haar deuren op 15 december "305 beschikbare...

Parkeergarage Stadhuisplein in Purmerend opent haar deuren op 15 december “305 beschikbare parkeerplaatsen”

Purmerend – Op vrijdag 15 december om 9.00 uur wordt de parkeergarage op het Stadhuisplein officieel geopend, waarbij tot en met 1 januari de eerste 3 uur parkeren gratis is. De sleuteloverdracht vond al eerder plaats met Ron Oudeman, directeur van K.Dekker bouw en infra BV, de aannemer van deze parkeergarage. Wethouder Lageveen nam symbolisch de sleutel in ontvangst.

Met 305 beschikbare parkeerplaatsen aan de rand van de binnenstad is deze opening goed nieuws voor zowel ondernemers als bezoekers. Ondanks lopende werkzaamheden op het Stadhuisplein erboven, is de garage toegankelijk voor zowel auto’s als voetgangers, zij het nog niet optimaal. Vanaf de parkeergarage is het een paar minuten lopen naar de binnenstad.

Verheugd

“We zijn verheugd dat de parkeergarage opengaat, waarmee we waardevolle parkeerplekken toevoegen aan de binnenstad,” aldus de wethouder “Ondanks lopende werkzaamheden bieden we tijdens de drukke decemberperiode deze voorziening aan, met gastvrij personeel bij de opening.”

Wethouder Lageveen neemt symbolisch de sleutel van de garage in ontvangst

tot en met 1 januari is de eerste 3 uur gratis parkeren

Gemeente Purmerend

Cruciale rol parkeerbeleid

De garage op het Stadhuisplein speelt een cruciale rol in het nieuwe parkeerbeleid, waarmee bezoekers aan de binnenstad van Purmerend in een veilige en droge omgeving kunnen parkeren. Hoewel het stadhuisplein pas in april 2024 volledig gereed is, zal er bij die gelegenheid aandacht worden besteed aan zowel het plein als de garage.

Parkeertarieven

Vanaf 1 januari 2024 zal parkeren op straat voornamelijk gereserveerd zijn voor bewoners met een parkeervergunning en kortparkerende bezoekers. Voor bezoekers en gebruikers van het centrum wordt het voordeliger om te parkeren in de parkeergarages, waar de tarieven lager zullen zijn dan op straat.

Om het gebruik van de parkeergarage te stimuleren, worden de parkeertarieven aangepast. Parkeren op straat in het centrum kost € 3,05 per uur, terwijl parkeren in de garage op het Stadhuisplein slechts € 1,80 per uur bedraagt. Daarnaast is er de mogelijkheid om een dagkaart te kopen voor € 7,50.

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,910FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
14.4 °
81 %
1.3kmh
29 %
wo
18 °
do
18 °
vr
16 °
za
20 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.