12.3 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendParkeergarage Stadhuisplein in Purmerend bijna gereed, opening verwacht in december

Parkeergarage Stadhuisplein in Purmerend bijna gereed, opening verwacht in december

Purmerend – In april van dit jaar informeerde de gemeente over de voortgang van de bouw van de nieuwe parkeergarage, het beheer ervan, en de ontwikkelingen op het bijbehorende plein. Nu, enkele maanden later, is de parkeergarage bijna klaar, en de gemeente heeft de laatste stand van zaken onthuld, inclusief de geplande oplevering en de voorgenomen opening.

Aanvankelijk was de verwachting dat de parkeergarage in het najaar van 2023 zou worden opgeleverd. Recentelijk heeft de aannemer echter een gedetailleerdere planning voorgesteld. Volgens deze nieuwe planning zal de aannemer de parkeergarage naar verwachting op 15 november 2023 overdragen aan de projectorganisatie van de gemeente.

Na deze overdracht zijn nog ongeveer vier weken nodig voor de afwerking van details, zoals wanden, roosters, bebording en de overdracht aan het vastgoedteam van de gemeente dat verantwoordelijk zal zijn voor het beheer van de parkeergarage.

Hoewel de planning en de omvang van de resterende werkzaamheden nog niet definitief zijn vastgesteld, moeten er nog enkele cruciale stappen gezet :

  • Het aansluiten en testen van de installaties om te controleren of ze naar behoren werken.
  • Diverse keuringen, vooral voor installaties zoals de lift en brandmeldsystemen.
  • De afronding van de afwerking en bebording.

De gemeente benadrukt dat onverwachte gebeurtenissen in deze fase de planning kunnen beïnvloeden, waardoor de geplande opening niet direct na de oplevering kan plaatsvinden.

Opening van de parkeergarage

Er zijn twee mogelijke scenario’s onderzocht voor de opening van de parkeergarage:

  • Opening half december: Dit zou aansluiten bij de drukke feestdagen, wat zowel voor ondernemers als bezoekers van de binnenstad voordelig zou zijn. Niettemin zouden er nog werkzaamheden aan het plein plaatsvinden, waardoor veiligheidsmaatregelen nodig zijn om de bereikbaarheid van de garage te waarborgen, vooral voor fietsers en voetgangers.
  • Opening eind januari 2024: In dit scenario zou de garage volledig getest en operationeel zijn, en alle opleverpunten zouden zijn opgelost. Het fietspad zou op zijn definitieve positie zijn geplaatst, en alle entrees zouden goed bereikbaar zijn. De werkzaamheden op het plein zouden nagenoeg zijn voltooid, met uitzondering van een strook langs de woningen van de Rusthoeve. Deze planning zou ook de heropening van de hoofdentree van het stadhuis mogelijk maken.

Hoewel de focus op dit moment ligt op een opening in december, zal een definitief besluit hierover worden genomen half november, wanneer duidelijker is wat de resterende werkzaamheden zijn en hoever de aanleg van het plein is gevorderd.

Bekijk hieronder de live beelden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.3 ° C
13.3 °
11 °
83 %
12.1kmh
100 %
do
12 °
vr
15 °
za
22 °
zo
18 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.