14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendTeller aanmeldingen tijdelijke woningen Waterlandlaan staat op 200, nog één week te...

Teller aanmeldingen tijdelijke woningen Waterlandlaan staat op 200, nog één week te gaan voor inschrijvingen

Purmerend – Met nog slechts een week te gaan voor het sluiten van de inschrijvingen, hebben zich al 200 mensen aangemeld voor de tijdelijke woningen op het voormalig terrein van het politiebureau in Purmerend. Deze woningen bieden een tijdelijke oplossing voor inwoners met een urgente huisvestingsbehoefte.

De 42 tijdelijke Waterlandlaan-woningen kennen een verdeling: de helft van de woningen is gereserveerd voor statushouders, terwijl de andere helft beschikbaar is voor alleenstaande ouders uit Purmerend die minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen. Voor dit laatste gedeelte staat de teller van het aantal aanmeldingen nu op 200.

Belangstellenden hebben nog tot en met 22 december 2023 de kans om zich in te schrijven voor de loting van deze woningen. Voor alleenstaande ouders gelden specifieke voorwaarden: minimaal 40% zorg voor maximaal 2 kinderen, één slaapkamer met een oppervlakte van ongeveer 40 m², huurprijs van € 650,- per maand (exclusief servicekosten), en een huurcontract van ongeveer 10 jaar.

Loting

Voor de loting gelden criteria zoals dringende huisvestingsbehoefte, minimaal 6 maanden ingezetene zijn van Purmerend, financiële zelfstandigheid, en geen overlast veroorzaken. Voorrang wordt verleend aan inwoners met sociale, maatschappelijke of economische binding met Purmerend.

Huisdieren zijn niet toegestaan, roken in de woningen is verboden, en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar.

Relevant artikel en aanmeldlink:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.