6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeVrije tijdEen appeltje voor de dorst: zo verdien je slim extra geld

Een appeltje voor de dorst: zo verdien je slim extra geld

Of je nu wat achter de hand wilt hebben om je AOW aan te kunnen vullen, of dat je een hobby hebt waar je wat extra geld voor kan gebruiken, er zijn verschillende slimme manieren om aan dat extra geld te komen.

Sommige van deze dingen zijn lonender dan je denkt, en hoeven je niet eens geld te kosten. 

Verkoop je platen of cd’s

Draai je jouw cd’s of platen niet meer? Overweeg dan om ze te verkopen. Spotify is groot, dus je zou kunnen denken dat mensen geen platen of cd’s meer willen hebben. Niets is minder waard. Niet alleen vinyl kent al jaren een flinke opmars, ook de interesse in cd’s is weer toegenomen. En er zijn simpelweg uitgaven die (nog) niet op de streamingdiensten te vinden zijn. Dus zijn er altijd liefhebbers die op zoek zijn naar misschien wel die ene plaat of cd die jij nog thuis hebt liggen.

Bied je muziekcollectie alleen niet aan op Marktplaats of een winkel, dan krijg je er vaak nauwelijks iets voor. Echt goed geld krijg je op Discogs, waar muziekfanaten een item echt op waarde weten te schatten. Heb je een enorme verzameling Hitzone cd’s, dan is het wel een ander verhaal, maar wie weet zit er een pareltje in je muziekverzameling die zeer gewild is!

Slim investeren door te beleggen

Dit vraagt wel even een investering, maar beleggen kan je uiteindelijk wel meer opleveren dan je muziekverzameling verkopen. Daarbij hoef je echt niet direct te denken aan flitsende nieuwe dingen als crypto en NFT’s, ook het ouderwetse beleggen is dankzij het internet voor iedereen veel makkelijker geworden. Zo houd je zelf gemakkelijk de brent olie koers bij, en handel je met gemak in CFD’s. 

Beleggen kent natuurlijk wel risico’s, dus weet wat je doet en laat je vooraf goed informeren. Het is niet iets waar iedereen plezier uit zal halen, dus zorg dat je snapt hoe het werkt.

Statiegeld ligt voor het oprapen

Je wordt er niet gillend rijk van, maar als je wat om je heen kijkt als je buiten loopt of fietst, zie je ongetwijfeld flessen en blikjes liggen. Ondanks de invoering van statiegeld op blikjes gooien nog steeds veel mensen de blikjes gewoon van zich af. Als je mazzel hebt, pik je zo op een dag meerdere blikjes op. En als je echt op zoek gaat, levert het je al snel 10 of meer blikjes en flesjes op. Als je eenmaal door hebt hoe en waar mensen hun blikjes of flesjes weggooien, vind je ze nog makkelijker en is meer dan 10 per dag prima haalbaar. 

Of statiegeld uiteindelijk zorgt voor minder weggegooide blikjes in de openbare ruimte moet nog blijken. Vooralsnog kan je nog prima blikjes rapen en daarmee een leuk zakcentje verdienen.

Ook boeken zijn nog steeds geld waard

In het verlengde van de platen en cd’s zijn boeken ook regelmatig nog meer waard dan je zou denken. Sowieso is het zonde om zomaar spullen weg te gooien, zeker als een ander er nog wel waarde aan hecht. Overal zijn liefhebbers voor en ook boeken worden vaak meer waard wanneer ze ouder zijn. De nieuwste druk van het laatste Harry Potter boek zal dan ook minder opleveren dan een hardcover-boek uit de eerste helft van de vorige eeuw. 

Gooi je spullen niet zomaar weg

Niet geschoten is sowieso altijd mis, dus dump je spullen niet zomaar. Of het nu boeken, cd’s, platen of andere dingen zijn die je zelf waardeloos acht, het kan zomaar meer geld waard zijn dan je denkt. Gooi je spullen dus nooit zomaar weg en kijk eens goed rond of ze nog wat waard zijn. Zo hoef je alleen wat tijd te investeren om nog een leuk appeltje voor de dorst te hebben.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.