6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalNoodfonds Energie opent weer voor huishoudens met hoge energielasten

Noodfonds Energie opent weer voor huishoudens met hoge energielasten

Regionaal – Vanaf vandaag kunnen huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening weer aanspraak maken op het Tijdelijk Noodfonds Energie. Dit fonds, dat vorig jaar is opgericht door verschillende energieleveranciers en de Rijksoverheid, biedt financiële steun aan mensen die moeite hebben om hun energierekening te betalen.

Het Noodfonds neemt een deel van de energiekosten over voor een periode van zes maanden, via de energieleverancier van het huishouden.

60 miljoen euro

Het Noodfonds heeft voor 2024 een budget van 60 miljoen euro, dat is bijeengebracht door negen energieleveranciers en de Rijksoverheid. Het fonds verwacht dit jaar meer dan 30.000 huishoudens te kunnen helpen, die zich vooraf hebben aangemeld via de website noodfondsenergie.nl. Daar kunnen ook nieuwe aanvragen worden gedaan tot en met 31 maart 2024.

Voorwaarden

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dat gaat concreet om 3200 euro (alleenstaand) en 4480 euro (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen.
  • Huishoudens hebben zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier.
  • De energierekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen: Voor mensen tot 130% van het sociaal minimum hoger dan 8% van het gezamenlijk bruto-inkomen, of voor mensen tot 200% sociaal minimum hoger dan 10%.
  • Het Noodfonds betaalt de rest van de maandelijkse energierekening boven deze 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Energie armoede

Het Noodfonds wordt vertegenwoordigd door Lodewijk Asscher, die ook vorig jaar deze rol vervulde. Hij zegt dat het Noodfonds een belangrijke bijdrage levert aan het bestrijden van energie armoede, die veel stress veroorzaakt bij mensen. “Wij willen met het Noodfonds mensen meer financiële ademruimte bieden. De behoefte daaraan is ook in 2024 heel groot”, aldus Asscher.

In 2023 heeft het Noodfonds ruim 50.000 huishoudens ondersteund, met een totaalbedrag van 43,7 miljoen euro.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.