8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeRegionaalTijdelijk Noodfonds Energie heropent in januari voor huishoudens met hoge energierekening en...

Tijdelijk Noodfonds Energie heropent in januari voor huishoudens met hoge energierekening en laag inkomen

Regionaal – Het Tijdelijk Noodfonds Energie heeft aangekondigd in januari 2024 opnieuw open te gaan om huishoudens met een laag inkomen en een aanzienlijke energierekening te ondersteunen. In vergelijking met 2023 zijn de criteria versoepeld, waardoor meer mensen in aanmerking komen voor hulp. Huishoudens met een laag inkomen kunnen nu al steun aanvragen als ze 8% van hun inkomen aan de energierekening besteden, een daling van 2% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Voor huishoudens met een laag middeninkomen is de grens ook verlaagd naar 10% van het inkomen, tegenover 13% in 2023. Daarnaast neemt het Noodfonds maatregelen om de toegankelijkheid te verbeteren, waaronder verkorte doorlooptijden en vereenvoudigde aanvraagprocedures.

In 2023 ontvingen meer dan 50.000 huishoudens steun vanuit het Noodfonds, met een totale uitkering van 43,7 miljoen euro. Voor het komende jaar hebben energieleveranciers en de Rijksoverheid samen een toezegging gedaan van 60 miljoen euro.

200% van het sociaal minimum

Om in aanmerking te komen, moeten huishoudens een bruto-inkomen hebben van maximaal 200% van het sociaal minimum, inclusief 8% vakantiegeld en exclusief toeslagen. Ze dienen zelf een energiecontract te hebben, waarbij de energierekening hoger is dan 8 tot 10% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

De exacte voorwaarden worden bij de heropening in januari toegelicht. De aanvraagprocedure is sindsdien in ontwikkeling. Op de website van het Noodfonds kunnen geïnteresseerden zich alvast aanmelden om direct op de hoogte gesteld te worden zodra het Noodfonds opengaat. Naar verwachting gaat het Noodfonds in de loop van januari 2024 open en kun je een aanvraag doen tot eind maart 2024.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.