6.4 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomeRegionaalAMS-IX breekt internetverkeer record op 30-jarig jubileum “12 terabit per seconde”

AMS-IX breekt internetverkeer record op 30-jarig jubileum “12 terabit per seconde”

Regionaal – AMS-IX, het belangrijkste internetknooppunt van Nederland, heeft afgelopen zondag een nieuw record gevestigd van 12 terabit per seconde (Tbps) aan internetverkeer. Dit is een ongekende prestatie die samenvalt met het 30-jarig jubileum van het bedrijf.

Het internet speelt tegenwoordig een grote rol in het leven van iedereen. Onze wereld wordt elke dag meer gedigitaliseerd en dat zien we terug in de hoeveelheid verkeer die over het platform van AMS-IX wordt uitgewisseld.

De 12 Tbps werden gemeten op zondagavond 18 februari om 19:30 uur. Dit is meestal het tijdstip waarop mensen binnenshuis gebruik maken van internetdiensten.

Groei

De nieuwe verkeerspiek is vooral het gevolg van de groei van het platform in Amsterdam. Veel netwerken hebben hun poortcapaciteit de afgelopen maanden opgewaardeerd om de uitwisseling van grotere verkeersvolumes mogelijk te maken.

Peter van Burgel, de CEO van AMS-IX, zegt in een verklaring: “Internetverkeer blijft groeien en het behalen van deze mijlpaal kort na de viering van ons 30-jarig bestaan maakt me erg trots.”

Astronomisch

12 terabit per seconde staat gelijk aan astronomische hoeveelheden dataverkeer. Het komt overeen met bijna 6,4 miljoen gelijktijdige TikTok-videostreams of 100 miljoen mensen die tegelijkertijd Fortnite spelenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
6.4 ° C
7.3 °
5.6 °
80 %
6.3kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.