14 C
Purmerend
vrijdag 12 juli 2024
HomeRegionaalVervoerregio wil ook in 2024 gratis kaartjes voor minima

Vervoerregio wil ook in 2024 gratis kaartjes voor minima

Regionaal – Het dagelijks bestuur van Vervoerregio Amsterdam wil opnieuw gratis 1,5-uurs kaartjes geven aan minimagezinnen in de regio. Bij de vorige tariefactie zijn bijna 550.000 gratis kaartjes gebruikt, ook door reizigers die hiervoor niet met het openbaar vervoer reisden.

Melanie van der Horst, voorzitter Vervoerregio Amsterdam: ‘De tariefactie was een succes. Zo’n 71% van de uitgedeelde tickets is gebruikt om te reizen. Door de actie dit jaar opnieuw te doen geven we inwoners weer de kans om het ov te nemen voor bijvoorbeeld een uitje, sollicitatiegesprek of familiebezoek.’

Iets terug doen voor de reiziger

Het budget om de tariefactie te herhalen is €3,5 miljoen. Het geld is bedoeld om in 2024 iets terug te doen voor de reiziger. Het ov is in 2024 niet duurder geworden maar voor sommige reizigers nog steeds erg duur. Op deze manier wordt er iets extra’s gedaan voor reizigers met weinig financiële middelen.

De regioraad van de Vervoerregio had voor besteding van het geld een richting mee gegeven: het liefst moet het besteed worden aan minima, kinderen en ouderen. Door tickets beschikbaar te stellen aan minimahuishoudens profiteren ook ouderen en kinderen die tot die huishoudens behoren van de actie.

Motie Bikker en aanvullende maatregelen

De tariefactie staat los van de maatregelen die genomen worden met extra geld van de Motie Bikker. Via de Motie Bikker heeft het Rijk besloten het budget wat jaarlijks naar de Vervoerregio gaat structureel te verhogen. Het geld gaat voor een groot deel naar het niet duurder worden van ov kaartjes in 2024.

Advies

Het dagelijks bestuur heeft een voorlopig besluit genomen voor deze tariefactie om het beschikbare budget aan uit te geven. De regioraad geeft op dit besluit op 5 maart een advies.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Net zoals in 2023?
    In 2023 kon iedereen de gratis kaartjes bestellen.
    Die vervolgens werden aangeboden op Marktplaats.

    Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,956FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.1 °
13.3 °
82 %
4kmh
100 %
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °
ma
24 °
di
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.