10.3 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
HomeRegionaalInflatie in februari 2,8 procent “voeding 2,7% duurder”

Inflatie in februari 2,8 procent “voeding 2,7% duurder”

Regionaal – Bij de snelle raming was de inflatie in februari 2,8 procent, meldt het CBS. Deze raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In januari was de inflatie 3,2 procent.

De inflatie wordt elke maand gemeten als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. De reguliere cijfers van de CPI van februari worden op 12 maart gepubliceerd.

Prijsontwikkeling productgroepen

Bij de snelle raming maakt het CBS naast het inflatiecijfer ook de prijsontwikkeling van een aantal productgroepen bekend. Deze productgroepen zijn samentellingen van bestedingscategorieën op een bepaald thema, zoals alle diensten

Energie en motorbrandstoffen laten een plus in februari zien van 1.1 procent. Dit was in januari nog negatief met -2,5 procent. Voeding werd in februari 2,7 procent duurder. In januari was dit hoger met 4,1 procent. De dienstensector in februari laat een kleine daling zien ten opzichte van januari. Deze was 4,8 procent en in februari 4,5 procent.

Snelle raming HICP

Het CBS publiceert twee verschillende cijfers voor inflatie. Een op basis van de consumentenprijsindex (CPI), en een op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex (HICP). De snelle raming van de inflatie in Nederland volgens de HICP was in februari 2,7 procent. In januari was de inflatie 3,1 procent. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.9 °
65 %
1kmh
100 %
zo
10 °
ma
8 °
di
9 °
wo
8 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.