14 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
HomeRegionaalNieuw wetsvoorstel biedt overbruggingsregeling voor ongeveer 6400 huishoudens

Nieuw wetsvoorstel biedt overbruggingsregeling voor ongeveer 6400 huishoudens

Regionaal – Een nieuw wetsvoorstel, geopend voor internetconsultatie, belooft een overbruggingsregeling voor ongeveer 6.400 huishoudens die momenteel minder inkomen ontvangen dan vergelijkbare huishoudens met een bijstandsuitkering.

Minister Schouten van Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen heeft aangekondigd dat deze huishoudens vanaf volgend jaar een tegemoetkoming van hun gemeente zullen ontvangen.

Onder bestaansminimum

De regeling richt zich op huishoudens waar één partner een uitkering van het UWV ontvangt en de andere partner weinig tot geen inkomen heeft. Deze huishoudens ontvangen door een samenloop van overheidsregelingen minder huur- en zorgtoeslag dan vergelijkbare bijstandsgerechtigden, waardoor ze onder het bestaansminimum vallen.

Het kabinet heeft samen met gemeenten, UWV, de Belastingdienst en sociaal raadslieden gewerkt aan een oplossing, resulterend in een fundamentele aanpassing in de inkomstenbelasting per 2028.

Overbruggingsregeling

Tot die tijd biedt de overbruggingsregeling, die loopt van 2025 tot 2027, soelaas. Het kabinet heeft hiervoor vorig jaar € 89 miljoen gereserveerd. Huishoudens die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming zullen deze vanaf 2025 automatisch via hun gemeente ontvangen.

Mocht de tegemoetkoming niet automatisch worden verstrekt, dan kunnen huishoudens zelf een aanvraag indienen bij hun gemeente. Belangrijk is dat de tegemoetkoming niet meetelt voor het toetsingsinkomen en dus geen invloed heeft op het recht op andere toeslagen.

Gemeenten voeren uit

Gemeenten zullen rond de zomer een overzicht ontvangen van inwoners die mogelijk getroffen zijn door de huidige regelingen, zodat zij actief ondersteuning kunnen aanbieden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.6 °
12 °
74 %
7.6kmh
100 %
za
19 °
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.