8 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendHerstelwerkzaamheden Melkwegbrug en Jan Blankenbrug uitgesteld door 'weersomstandigheden'

Herstelwerkzaamheden Melkwegbrug en Jan Blankenbrug uitgesteld door ‘weersomstandigheden’

Purmerend — De geplande werkzaamheden aan de Melkwegbrug en de Jan Blankenbrug zijn tijdelijk uitgesteld. Gedurende meer dan een week stonden waarschuwingsborden opgesteld bij de toegang tot beide bruggen.

Het oorspronkelijke plan was om tussen 2 en 12 april de slijtlagen op deze bruggen te vervangen, met als doel het voorkomen van gladheid en onveilige situaties. Helaas hebben de weersomstandigheden roet in het eten gegooid.

Uitstel

De gemeente Purmerend heeft vandaag aangekondigd dat de werkzaamheden worden uitgesteld vanwege aanhoudende neerslag. Voor creëren van een optimale slijtlaag is het essentieel dat het meerdere dagen achter elkaar droog blijft. Voor de Melkwegbrug is dit al de tweede keer dat het uitgesteld wordt.

Vooruitzichten

De vooruitzichten voor de komende week zijn evenmin gunstig. Dit betekent dat de werkzaamheden opnieuw moeten worden ingepland.

Vergunning

De huidige provinciale vergunning voor het sluiten van de bruggen is geldig tot en met vrijdag 15 april 2024. Na deze datum begint het vaarseizoen, en tijdens deze periode mogen de bruggen niet gesloten zijn voor het vaarverkeer. Het vaarseizoen eindigt eind oktober 2024.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,900FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
8 ° C
8.9 °
7.2 °
79 %
6.3kmh
97 %
di
8 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.