14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePurmerendWerkzaamheden brug A7 Purmerend zonder grote verkeersproblemen van start

Werkzaamheden brug A7 Purmerend zonder grote verkeersproblemen van start

Purmerend – De werkzaamheden aan de brug op de A7 bij Purmerend zijn vanochtend zonder grote verkeersproblemen van start gegaan. Dat melden zowel de ANWB als Rijkswaterstaat.

Op de N247 van Volendam richting Amsterdam was het wel iets drukker dan normaal. Die weg ligt ongeveer parallel aan de A7 richting het zuiden van de provincie Noord-Holland.

Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie rijdt het op de A7 “goed door” en is dat ook het geval op de omliggende provinciale en regionale wegen, behalve dan op de N247 waar het wat drukker is. De woordvoerder sluit niet uit dat mensen geluisterd hebben naar de adviezen om zoveel mogelijk thuis te werken.

De NS ziet op het traject “iets meer mensen dan normaal” in de treinen. Het spoorbedrijf zet deels langere treinen in voor de periode dat er aan de brug wordt gewerkt.

Baanstee

Verkeer dat rond 07:30 uur afkwam van de N244 en via de Baanstee West Purmerend binnenkwam had wel moeite om door te rijden. Volgens een bestuurder kwam dit door het doseerlicht wat daar staat ten hoogte van de Total. “Ik heb over een stukje van 400 meter zo’n 25 minuten gedaan. Een chaos is het. De gemeente moet dit doseerlicht verwijderen. Hiermee dupeer je ondernemers. Dat ding slaat nergens op.”

Soortgelijke geluiden komen er ook van bestuurders die van de N244 via de Westervenne en Oostervenne Purmerend inreden. Ook daar was het zeer druk met een file tot gevolg. Een bestuurder daar geeft aan te betwijfelen of dit wel de juiste oplossing is.

Foto: aangeleverd

NS-kortingskaart

Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat hebben tot nu toe ongeveer vierhonderd automobilisten gratis NS-kortingskaarten aangevraagd. Dat deden ze bij Rijkswaterstaat, die weggebruikers wil stimuleren om het openbaar vervoer te pakken tijdens de werkzaamheden. Voor de kortingsactie komen alleen mensen in aanmerking die al vaak over de A7 reden. Dat is gecontroleerd door enige tijd alle kentekens te scannen op de snelweg en de omliggende wegen.

Verkeersinformatie

De werkzaamheden aan de brug duren tot en met 1 september 2024. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de actuele verkeersinformatie te raadplegen via https://www.anwb.nl/ of https://www.rijkswaterstaat.nl/ voordat ze op pad gaan.

Foto’s: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
82 %
6.7kmh
100 %
wo
19 °
do
18 °
vr
17 °
za
16 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.