6 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendFileleed van vijf maanden op komst: werkzaamheden brug A7 zijn gestart

Fileleed van vijf maanden op komst: werkzaamheden brug A7 zijn gestart

Purmerend – De werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend zijn begonnen. De steunpunten van de brug zijn aan vervanging toe, want die kunnen het zware verkeer over de brug niet meer dragen.

Deze werkzaamheden duren tot september, tot die tijd zal steeds een deel (slechts twee versmalde rijstroken) van de brug open zijn voor het verkeer.

Wat staat de weggebruiker allemaal te wachten?

Een hoop fileleed, want niet alleen de A7 gaat voor een deel dicht, ook de sluipwegen rond Purmerend worden afgesloten. Alle wegen door de Beemster die van noord naar zuid lopen gaan in de ochtendspits dicht en ook worden de sluiproutes links en rechts van de N247 dichtgegooid door Rijkswaterstaat.

Deel brug dicht

Vanaf vrijdagochtend is de verkeerssituatie op en rond de brug veranderd. Rijkswaterstaat begint daarna met het boren van 50.000 gaten in de brug, die opgevuld worden met wapeningsstaal. Weggebruikers worden over één deel van de brug geleid zodat Rijkswaterstaat aan de andere helft van de brug kan werken.

Door de werkzaamheden verwacht Rijkswaterstaat ernstig verkeershinder en forse reistijd dat kan oplopen tot meer dan een uur. Ze adviseren dan ook om zoveel mogelijk de auto te laten staan, thuis te werken, samen te reizen, de fiets te pakken of de trein.

Meer informatie op de website van Rijkswaterstaat hieronder:


Foto’s en video: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.8 °
4 °
69 %
0.9kmh
100 %
di
10 °
wo
9 °
do
9 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.