10.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendBouwplaats voor werkzaamheden aan brug A7 krijgt gestalte

Bouwplaats voor werkzaamheden aan brug A7 krijgt gestalte

Purmerend – De bouwplaats onder de A7 krijgt steeds meer gestalte. Steigers worden opgebouwd, keten van aannemers zijn geplaatst en hier en daar zijn al proefboringen gedaan.

Volgende week vrijdag 5 april 2024 start Rijkswaterstaat met het versterken van de brug in de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend. De werkzaamheden duren 5 maanden en moeten op 1 september 2024 zijn afgerond.

Grote verkeershinder

Weggebruikers op en rond de A7 tussen Hoorn en Amsterdam moeten rekening houden met grote verkeershinder en fors extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

Tijdens een inspectie in oktober 2022 bleek dat de steunpunten van de brug niet meer voldoen aan het vele en zware verkeer van deze tijd. De brug moet worden versterkt met extra wapeningsstaal.

Sindsdien moeten vrachtwagens zwaarder dan 30 ton omrijden via regionale wegen die daar niet voor bedoeld zijn. Bouwcombinatie Savera voert de versterking uit en past als eerste de verkeerssituatie op en rond de brug aan. Zodat er ruimte op de brug ontstaat voor het boren van zo’n 50.000 gaten.

Deze gaten worden opgevuld met wel 15 kilometer aan wapeningstaal, waardoor de brug vanaf 1 september 2024 weer sterk genoeg is voor al het vrachtverkeer.

Sluipverkeer voorkomen: geslotenverklaringen en ontheffingen

Om sluipverkeer te voorkomen worden in de regio geslotenverklaringen afgegeven voor auto’s en vrachtverkeer. Een geslotenverklaring betekent dat een bepaald gebied of een bepaalde rijrichting verboden is voor verkeer. Men kan daardoor alleen met een ontheffing dat gebied of die straat in.

Informatie voor vrachtverkeer

In heel Purmerend geldt een geslotenverklaring voor vrachtverkeer, ongeacht het gewicht van de vrachtauto. Deze is bedoeld om de veiligheid en doorstroming van het verkeer zo goed als mogelijk te borgen. Rijkswaterstaat verwacht van april tot september 2024 grote drukte op en rondom het wegennet van Purmerend.

Geslotenverklaringen

Hieronder een interactieve kaart met alle geslotenverklaringen van omliggend wegen tijdens de werkzaamheden.

Aanvragen (extra) ontheffingen

Valt u buiten het verspreidingsgebied maar meent u recht te hebben op ontheffingen óf heeft u meer ontheffingen nodig? Dan kunt u online een (extra) ontheffing aanvragen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een ontheffing. Alle adressen blijven namelijk bereikbaar, alleen niet altijd via de kortste route. De provinciale N-wegen worden niet afgesloten. 

Foto’s: Regio Purmerend.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
9.4 °
76 %
7.2kmh
98 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.