15.9 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomePurmerendMegafiles blijven uit op de A7

Megafiles blijven uit op de A7

Regionaal – Hier en daar langzaam rijdend verkeer of hoogstens een kwartiertje vertraging, maar van écht fileleed hadden we – ondanks de werkzaamheden aan de brug over het Noordhollandsch Kanaal – vanmorgen geen last in de provincie.

De dinsdag is van oudsher een drukke dag. De ANWB zag het ook somber in. Er werd een ‘zware’ ochtendspits voorspeld, met name in de Randstad. Niks van dat alles dus, net als gisteren bleef de drukte op de wegen rondom de A7 uit.

Een woordvoerder van de ANWB beaamt dat en vertelt tegen mediapartner NH dat er veel gebruik gemaakt werd van de N247. “Mensen rijden om via de N247, dat geeft even meer vertraging in de ochtend, maar over het algemeen valt het qua drukte reuze mee.” Daar was sprake van zo’n zes kilometer aan file met een extra reistijd van 10 minuten.

Geen fileleed

Een verklaring voor het uitblijven van fileleed heeft de woordvoerder niet. “Misschien is er toch geluisterd naar het advies om vooral thuis te werken. Maar het is ook zo dat grote geplande werkzaamheden niet altijd garant staan voor vertragingen.” 

Als voorbeeld noemt hij de de grootscheepse werkzaamheden rondom het Julianaplein in Groningen, die vorige maand van start gingen. “Daar werd ook gedacht dat er minstens een uur vertraging zou zijn tijdens de spits, maar in de praktijk is dat niet terug te zien.”

Kopfoto: Inter Visual StudioSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
72 %
5.4kmh
95 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.