14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomePurmerendTwee mannen veroordeeld voor overval op Purmerendse ondernemer

Twee mannen veroordeeld voor overval op Purmerendse ondernemer

Alkmaar – De rechtbank heeft gisteren een 22-jarige man uit Middenbeemster en een 21-jarige Amsterdammer veroordeeld voor het met geweld beroven van een ondernemer uit Purmerend. Hierbij moest de ondernemer zijn Rolex-horloge en een Cartier zonnebril afgegeven.

De rechtbank achtte bewezen dat de man uit Middenbeemster betrokken was bij de overval op 21 april 2022 en legde een gevangenisstraf van 12 maanden op, waarvan 2 maanden voorwaardelijk. Met betrekking tot de persoon van de verdachte heeft de rechtbank in het bijzonder gelet op het strafblad van de verdachte, waaruit blijkt dat hij eerder voor een vermogensdelict is veroordeeld.

De ondernemer werd later in het jaar opnieuw slachtoffer van een beroving. Hierbij raakte hij een gouden halsketting en opnieuw een Rolex-horloge kwijt. Een beroving bij het huis van de ondernemer in Zuidoostbeemster mislukte. Ook werd een pand van de ondernemer in de binnenstad van Purmerend bestookt met een brandbom. Deze zaak is nog niet opgelost.

De verdachte en zijn mededaders hebben kennelijk alleen oog gehad voor eigen gewin. Uit de slachtofferverklaring van de aangever tijdens de zitting, blijkt hoe beangstigend de beroving voor hem is geweest en welke gevolgen het heeft gehad voor hem en zijn familie. Bovendien wakkert een dergelijk feit, gepleegd op de openbare weg en waarvan meerdere personen getuige waren, gevoelens van angst en onveiligheid onder burgers aan.

Meer op kerfstok

De rechtbank achtte tevens bewezen dat de 21-jarige Amsterdammer bij beide berovingen aanwezig was en legde een gevangenisstraf van 240 dagen waarvan 68 dagen voorwaardelijke en 120 uur taakstraf. De Amsterdammer is ook een van de verdachten in de beschieting en het gooien van een brandbom bij een woning aan de Boeierstraat in Purmerend. Zelf ontkent hij dit.

De man uit Middenbeemster moet het slachtoffer een bedrag van € 14.400 betalen. Indien dit in gebreke blijft volgt 107 dagen gijzeling. De man uit Amsterdam moet een bedrag van € 13.100,40 aan het slachtoffer betalen. Indien dit in gebreke blijft volgt 100 dagen gijzeling. De toepassing van de gijzeling heft de hiervoor opgelegde betalingsverplichting van beide mannen niet op.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.