15.9 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeRegionaalVervoerregio Amsterdam legt EBS boete op van 2,2 miljoen euro

Vervoerregio Amsterdam legt EBS boete op van 2,2 miljoen euro

Regionaal – De Vervoerregio Amsterdam legt EBS twee boetes op van in totaal € 2.200.000,-. Dit doet de Vervoerregio omdat EBS niet voldeed aan de in de concessie gestelde eisen (EBS is op zondag 10 december gestart met een nieuwe concessie in Zaanstreek-Waterland).

De Vervoerregio zet het boetebedrag in om de reizigers in Zaanstreek-Waterland tegemoet te komen voor de overlast die zij hebben ervaren. De komende periode onderzoekt de Vervoerregio hoe en wanneer dit geld het beste kan worden ingezet.

Gerard Slegers, lid van het dagelijks bestuur van de Vervoerregio: “Het opleggen van deze boete was een zwaarwegend besluit dat zeer zorgvuldig is genomen. Het opleggen van een boete is zeker niet iets waar we trots op zijn, want deze situatie kent alleen maar verliezers. We hopen dit nu af te sluiten en positief naar te toekomst te kijken. Naast een tegemoetkoming voor de reizigers blijft het dagelijks bestuur van de Vervoerregio erop sturen dat EBS nu zo snel mogelijk alle gemaakte beloften uit de concessie waarmaakt. Wat mij betreft heeft een goedlopende dienstregeling daarbij de grootste prioriteit.”

Twee boetes

De eerste boete van € 1.700.000,- is voor de tekortkomingen tijdens de implementatie, waaronder de vertraagde levering van de beloofde Zero-Emissiebussen, de vertraagde oplevering van de stallingen met bijbehorende laadinfrastructuur en het niet waarmaken van beloften over de reizigersinformatie en de CO2 Prestatieladder. De tweede boete van € 500.000,- is voor de rituitval tijdens de eerste maand van de concessie.

Proces

Voordat de Vervoerregio EBS de boete oplegde heeft EBS een zienswijze kunnen indienen. Op 11 april 2024 nam het dagelijks bestuur van de Vervoerregio een definitief besluit over de boete en is EBS hiervan op de hoogte gesteld. Dit besluit staat nu open voor bezwaar en beroep van EBS. Als EBS ervoor kiest om het besluit aan te vechten is de boete nog niet onherroepelijk. In dat geval kan het nog even duren voordat de boetegelden ingezet kunnen worden.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Boetes, boete en dan maar ‘hopen’ dat het goed komt? Wat een
  Quatsch, want het zit veel dieper fout bij EBS. Wat hebben wij als reizigers aan deze ambtelijke flauwekul? Dwing EBS om de uitval te compenseren met de inhuur van touringcarschauffeurs.

 2. De eerste boete van € 1.700.000= ellende tijdens de implementatie.
  De tweede boete van € 500.000= ellende in de eerste maand van de concessie.

  Aangezien er vanaf de tweede maand van de concessie weinig tot geen verbetering is zullen er nog meer boetes volgen.

  Ik ken heel wat mensen die het volle pond hebben betaald voor hun abonnement maar regelmatig stranden door de belabberde service van EBS (ook wel MeerPlus genoemd), zeker nu met de werkzaamheden op de A7.t
  Voorbeelden: rituitval, beperking ritten door op vakantierooster te rijden, vertragingen van >10 minuten, betalen voor ritten die de klant niet maakt t.g.v. een “bug” in het systeem (bekend bij EBS, al maanden) etc.

  Zie ook alhier Inventarisatie: heeft u onvrede over het openbaar vervoer van EBS in Purmerend?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
72 %
5.4kmh
95 %
do
18 °
vr
17 °
za
17 °
zo
20 °
ma
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.