Gemeente

Bewonersbrief fietssluis Hoogstraat

Onderstaande bewonersbrief is bezorgd bij de bewoners en ondernemers in de Hoogstraat: Hoogstraat 2 – 42 en 1 – 39 en Nieuwstraat 27 – 33 en 14 – 18:

onderwerp: fietssluis Hoogstraat

Beste bewoner, ondernemer,

Sinds begin december staat er een slagboom aan het begin van de Hoogstraat. De Hoogstraat is een voetgangersgebied, maar toch rijden er fietsers en brommers. U heeft daar waarschijnlijk ook last van. Het plaatsen van de fietssluis was een proef: de gemeente wil weten wat voor effect het heeft op het fietsgedrag. Deze proef is nu beëindigd.

Resultaat

Helaas heeft de proef niet opgeleverd wat we gehoopt hadden. In de praktijk blijkt namelijk dat fietsers evengoed de Hoogstraat in fietsen. Daarbij wordt het slot van de slagboom regelmatig gesaboteerd. Dit zorgt voor een onveilige situatie: voor de hulpdiensten moet de toegang tot de Hoogstraat altijd bereikbaar zijn. Daarom halen we de slagboom weg.

Maatregelen korte termijn

We zijn voornemens om het zebrapad een paar meter te verplaatsen. De stoep kunnen we doortrekken, zodat het lastiger wordt de stoep op te fietsen. Ook gaan we extra handhaven: in de binnenstad, maar met name in de Hoogstraat en Padjedijk. We realiseren ons echter dat fietsen en brommers in de Hoogstraat een blijvend probleem is.

In het najaar starten we met het opnieuw inrichten van de Nieuwstraat en Westerstraat. Binnenkort ontvangt u daar meer informatie over. Bovengenoemde aanpassingen aan de toegang tot de Hoogstraat worden in de uitvoering van dit project meegenomen.

Vragen

Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze brief? Neem dan contact met mij op via telefoonnummer (0299) 452 452.

Met vriendelijke groet,

Henk Noordhuis
Wijkmanager Centrum


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.