Gemeente

Werkzaamheden parkzone achter flats Anne Franklaan

Onderstaande bewonersbrief is verzonden aan bewoners van Anne Franklaan VVE flats (Dagboek, Otto Frank, Achterhuis), John. F. Kennedyplein 2 t/m 24 e, 30, Hannie schafstraat 4 – 18 e, Henri Dunantstraat 33 – 47 o

onderwerp: werkzaamheden parkzone achter flats Anne Franklaan

Beste bewoner,

Deze maand starten de firma’s Stoop en Heijmans in opdracht van de gemeente met werkzaamheden in de parkzone achter de flats aan de Anne Franklaan. Het fiets- en voetpad wordt aangepakt zodat fietsers en voetgangers straks weer veilig gebruik kunnen maken van de parkroute.

Twee fasen

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. De firma Stoop start in februari met het rooien en aanplanten van bomen. Vervolgens zal de firma Heijmans, afhankelijk van de weersomstandigheden, het fietspad verwijderen en opnieuw aanbrengen. Het voetpad krijgt een nieuwe laag asfalt.

Bomen

Het kappen van de 17 bomen is noodzakelijk omdat de wortels grotendeels onder het fietspad groeien. Op het huidige fietspad zorgt dit inmiddels voor onveilige situaties. Om de aanwezige flora en fauna zo min mogelijk te schaden worden er 30 nieuwe bomen geplant. Hiermee blijft de parkzone haar groene uitstraling behouden. De nieuwe bomen komen verder bij het fietspad vandaan zodat er niet opnieuw wortelopdruk in het asfalt zal ontstaan.

Bereikbaarheid en overlast

Het fiets- en voetpad zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Voor de fietsers wordt een omleiding ingesteld via de Churchilllaan en de Henri Dunantstraat. De route wordt aangeven met borden.
U kunt tijdens de werkzaamheden stof-, stank- en geluidshinder ondervinden. We vragen uw begrip voor deze tijdelijke overlast en verzoeken u om de aanwijzingen van de uitvoerder en toezichthouder ter plaatse op te volgen.

Vragen

Heeft u vragen gedurende de uitvoering? Dan kunt u contact opnemen met de toezichthouder van de gemeente: de heer T. Schmit via telefoonnummer (0299) 452 452.

Met vriendelijke groet,

M. Groot
Projectleider – Stedelijke Vormgeving en Beheer \ Projecten


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.