14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeGemeenteGemeente steunt initiatief voor Whatsapp Buurtpreventie

Gemeente steunt initiatief voor Whatsapp Buurtpreventie

Sinds dinsdag 23 februari hangen in een aantal straten – ten noorden van Poortugal en ten oosten van De Lepelaar – borden met daarop het Whatsapp-logo en de tekst ‘Whatsapp Buurtpreventie’. Het initiatief voor deze vorm van buurtpreventie komt vanuit Buurtvereniging Middenbeemster Proost. De hierin verenigde bewoners vroegen de gemeente het initiatief te steunen en medewerking bij het ophangen van de borden.

WhatsApp Buurtpreventie groepen zijn extra ogen en oren voor de politie. Via de groep delen bewoners verdachte situaties met elkaar. De beheerders van de groepen onderhouden contact met politie en gemeente. De borden hebben ook een preventieve werking. Voor potentiële inbrekers is direct duidelijk dat bewoners in de betreffende wijk/buurt alert zijn en niet alleen elkaar maar ook de politie alarmeren bij verdachte situaties. Hierbij kun je denken aan (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling. Groepen kunnen ook elkaar alarmeren.

“Goed initiatief”
De gemeente Beemster ondersteunt het bewonersinitiatief graag door borden te faciliteren. “We hebben hier onze medewerking aan verleend”, laat burgemeester Joyce van Beek weten. “Wij zijn als gemeente blij met bewoners die zich betrokken tonen en zelf een bijdrage leveren om de veiligheid in deze gemeente te vergroten. Door het aanschaffen en plaatsen van de borden helpen wij de veiligheid te vergroten en stimuleren zo dit goede bewonersinitiatief.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.