Gemeente

Gemeente steunt initiatief voor Whatsapp Buurtpreventie

Sinds dinsdag 23 februari hangen in een aantal straten – ten noorden van Poortugal en ten oosten van De Lepelaar – borden met daarop het Whatsapp-logo en de tekst ‘Whatsapp Buurtpreventie’. Het initiatief voor deze vorm van buurtpreventie komt vanuit Buurtvereniging Middenbeemster Proost. De hierin verenigde bewoners vroegen de gemeente het initiatief te steunen en medewerking bij het ophangen van de borden.

WhatsApp Buurtpreventie groepen zijn extra ogen en oren voor de politie. Via de groep delen bewoners verdachte situaties met elkaar. De beheerders van de groepen onderhouden contact met politie en gemeente. De borden hebben ook een preventieve werking. Voor potentiële inbrekers is direct duidelijk dat bewoners in de betreffende wijk/buurt alert zijn en niet alleen elkaar maar ook de politie alarmeren bij verdachte situaties. Hierbij kun je denken aan (vermoedens van) inbraak, oplichting, vernieling, straatroof, bedreiging of mishandeling. Groepen kunnen ook elkaar alarmeren.

“Goed initiatief”
De gemeente Beemster ondersteunt het bewonersinitiatief graag door borden te faciliteren. “We hebben hier onze medewerking aan verleend”, laat burgemeester Joyce van Beek weten. “Wij zijn als gemeente blij met bewoners die zich betrokken tonen en zelf een bijdrage leveren om de veiligheid in deze gemeente te vergroten. Door het aanschaffen en plaatsen van de borden helpen wij de veiligheid te vergroten en stimuleren zo dit goede bewonersinitiatief.”

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.