BeemsterGemeente

Commissaris van de Koning J.W. Remkes bezoekt de gemeente

Op donderdag 10 maart 2016 brengt de heer J.W. Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, een ambtsbezoek aan de gemeente.

Het thema is ontwikkeling van woningbouw in werelderfgoed Beemster. Om 13.00 uur ontvangt burgemeester A.J.M. van Beek de commissaris van de Koning dan ook in een nieuwbouwwoning aan de burgemeester Postmastraat, gevestigd in woningbouwlocatie De Nieuwe Tuinderij in Zuidoostbeemster. Na een lunch volgt een korte rondleiding door de nieuwe wijk en komt ook de samenwerking tussen de gemeente en BPD (Bouwfonds Property Development) in Vof De Beemster Compagnie aan bod.

Vervolgens brengt het gezelschap rond 14.00 uur een bezoek aan woningbouwlocatie De Keyser in Middenbeemster, waar een presentatie wordt gegeven over de stedenbouwkundige opzet van de nieuwe en in ontwikkeling zijnde woonwijk.

Openbare ontmoeting met de gemeenteraad
Om 15.30 uur staat een ontmoeting met de gemeenteraad op het programma. Deze vindt plaats in de raadzaal en is voor geïnteresseerden openbaar toegankelijk. Er wordt onder meer gesproken over regionale samenwerking en democratische legitimiteit. Hoe kunnen inwoners invloed uitoefenen op hun bestuur en hoe zorg je dat je als bestuur in staat bent richting te geven aan processen in de samenleving? Ook wordt de commissaris gevraagd naar hoe hij aankijkt tegen ambtelijke samenwerking, zoals bijvoorbeeld Beemster en Purmerend met elkaar zijn aangegaan. Voor de ontmoeting met de raad is een uur uitgetrokken.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.