* UitgaanCultuurPurmerend

‘Rampendiner’ in het kader van 100 jaar droge voeten

Zaterdag 18 juni kunnen inwoners van Purmerend om 18.00 uur aanschuiven aan meterslange tafels op de Kaasmarkt. Voor honderden gasten die ‘gered’ moeten worden staat er een Rampendiner klaar, om de watersnoodramp van 1916 te herdenken. Het idee komt van Terts Brinkhoff van Mobile Arts, theatermaker en bedenker van de Parade.

Openluchtdiner en feestelijk programma

De gasten zitten aan 2 meter brede en tientallen meters lange tafels die als podium dienen. Muziek, gedichten, dans, van alles speelt zich op de tafels af. Het eten wordt óp de tafels geserveerd door obers. Het muzikale programma is nog in ontwikkeling. Lokale artiesten die een bijdrage willen leveren, kunnen zich aanmelden via [email protected].

100 jaar droge voeten

In 2016 wordt de watersnoodramp herdacht met het project WaterKustLand2016. In 1916 overstroomden het eiland Marken en grote gedeelten van Noord-Holland. De stormvloed maakte tientallen slachtoffers en richtte een onvoorstelbare schade aan. Om herhaling te voorkomen, werden de Zuiderzeewerken ontwikkeld met als kroon op het werk de aanleg van de Afsluitdijk. Honderd jaar later zijn er diverse activiteiten in de regio Waterland georganiseerd om te vieren dat we nog steeds droge voeten hebben.

Tournee

De tournee van een Dijk van een Tafel gaat langs de volgende dorpen en steden: Broek in Waterland, Marken, Monnickendam, Volendam, Edam, Purmerend, Middelie en Oosthuizen/ Warder. Het ene dorp helpt het andere dorp (of de stad) door voor elkaar een ‘rampendiner’ te verzorgen: een eenvoudige, maar voedzame maaltijd. Want het is rampentijd, dus men helpt elkaar… net als in 1916.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor ‘Dijk van een Tafel’ in Purmerend is gestart via de Purmaryn: www.depurmaryn.nl. Voor € 17,50 koop je een bord. Degenen met een bord krijgen een zitplaats, een driegangenmaaltijd (exclusief drank) en een verrassend programma op een unieke plek. Meer informatie over Dijk van een Tafel staat op de site van de Purmaryn en op www.facebook.com/DijkvaneenTafel, informatie over het project WaterKustLand2016 staat op www.waterkustland.nl.

Foto aangeleverd.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.