Burgernet succes: 21-jarige vermiste jongen gevonden

Volendam – De 21-jarige Maurits, met het syndroom van Down, werd vermist vanuit de omgeving van de Haven. De politie verzocht de deelnemers van Burgernet om naar hem uit te kijken.

Een oplettende Burgernet deelneemster meldde dat zij de jongen had zien lopen op de dijk, Zuideinde, richting het Marinapark. De politie ging ter plaatse en trof Maurits in het Marinapark aan, waar hij lekker zat te kleuren. Dankzij Burgernet kon zijn begeleidster worden gerustgesteld!

Over Burgernet

Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers.

Aanmelden bij Burgernet kan via www.burgernet.nl.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*