* Edam-Volendam

Burgernet succes: 21-jarige vermiste jongen gevonden

Volendam – De 21-jarige Maurits, met het syndroom van Down, werd vermist vanuit de omgeving van de Haven. De politie verzocht de deelnemers van Burgernet om naar hem uit te kijken.

Een oplettende Burgernet deelneemster meldde dat zij de jongen had zien lopen op de dijk, Zuideinde, richting het Marinapark. De politie ging ter plaatse en trof Maurits in het Marinapark aan, waar hij lekker zat te kleuren. Dankzij Burgernet kon zijn begeleidster worden gerustgesteld!

Over Burgernet

Bij Burgernet doet de politie een beroep op de burgers. Diegenen die zich bij het netwerk hebben aangemeld, ontvangen na een incident een spraak- of sms-bericht met een duidelijke omschrijving van een persoon of voertuig. Als zij de verdachte zien of andere aanwijzingen hebben, kunnen zij gratis bellen naar 0800-0011. Zo kan de politie sneller en gerichter zoeken.

Momenteel wordt gemiddeld één op de tien Burgernetacties dankzij tips van deelnemers succesvol afgerond. Ongeveer 70% van de heterdaad aanhoudingen die de politie verricht, is mede te danken aan oplettendheid van burgers.

Aanmelden bij Burgernet kan via www.burgernet.nl.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.