14.2 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeGemeenteGemeente Purmerend reageert op open brief van Marja M.

Gemeente Purmerend reageert op open brief van Marja M.

Purmerend – De gemeente Purmerend, in de persoon van Wethouder dhr. M. Hegger, heeft gereageerd op de open brief die wij geplaatst hebben van mevrouw Marja M. over de autobrand op het Tureluurhof en de achter gebleven rommel.

De gemeente reageert als volgt:

Open brief aan mevrouw Marja M.

Op 10 oktober jongstleden is er op de website van Regio Purmerend een open brief van mevrouw Marja M. geplaatst over een autobrand, die op woensdag 21 september 2016 heeft plaatsgevonden op het Tureluurhof.

De bewoonster geeft hierin aan het niet eens te zijn met de manier waarop de gemeente Purmerend deze situatie heeft afgehandeld. Zij geeft eveneens aan dat veel buurtbewoners ook hun beklag bij de gemeente hebben gedaan. Omdat het om een autobrand ging, heeft zij haar bezorgdheid geuit over de mogelijke gevolgen hiervan voor de kinderen die op en om het daarbij gelegen speeltuintje vertoeven. De gemeente Purmerend begrijpt deze bezorgdheid heel goed en wil met deze uitleg graag het een en ander verhelderen.

ln totaal ziin er twee officiële meldingen over dit incident binnengekomen, beide afkomstig van bewoners van het Tureluurhof. Op basis van deze meldingen is door de gemeente actie genomen om de autobrand op te ruimen.

De eerste melding vond plaats op 22 september jl. en betrof grove rommel, waaronder glasscherven, die waren achtergebleven na het verwijderen van het afgebrande voertuig. Op 23 september jl. is een veegwagen gestuurd om deze overlast te verhelpen. 

Op 26 september jl. is de tweede melding binnengekomen en deze melding betrof de zwartgeblakerde tegels en stankoverlast op de locatie waar de autobrand had plaatsgevonden. Nog diezelfde dag is er -conform het schoonmaakprotocolactie ondernomen. Deze schoonmaakactie heeft tot vragen geleid. Door het gebruik van speciale korrels wordt de diesel en olie geabsorbeerd waardoor de giftige werking onschadelijk wordt gemaakt waarna het residu kan worden weggespoten in het riool.

Om de restanten van de straat te verwijderen is er gebruik gemaakt van speciale schoonmaakmiddelen, die zijn ontwikkelend voor reinigings- en ontvettingstoepassingen in combinatie met een hogedrukspuit. Er is gekozen voor een vloeibare en poeder variant, die beide 100% biologisch afbreekbaar zijn. Al het water dat tijdens deze schoonmaakwerkzaamheden richting het riool is gelopen levert geen schadelijke gevolgen op voor mens en milieu. De schoonmaakmiddelen zorgen er in principe ook voor dat vervanging van de zwartgeblakerde stenen niet per se nodig is, want na verloop van tijd zal dit vanzelf verdwijnen. Momenteel wordt nog beoordeeld of het alsnog nodig is deze tegels te vervangen worden.

Kinderen kunnen dus gewoon, zonder risico voor hun gezondheid, rustig buiten blijven spelen.

Lees hier de ingezonden brief van mevrouw Marja M.

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
14.5 °
13.4 °
71 %
1.3kmh
97 %
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
19 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.