14.5 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
Home* DuurzaamZonnepanelenpark 'Solar Campus Purmerend' in gebruik genomen

Zonnepanelenpark ‘Solar Campus Purmerend’ in gebruik genomen

Purmerend – Gedeputeerde Jack van der Hoek (Provincie Noord-Holland) en wethouder Mario Hegger hebben 4 november het grootste zonnepanelenpark in stedelijk gebied geopend, Solar Campus Purmerend. Van der Hoek verrichte de openingshandeling met een plasmabol, waarna een film werd getoond over het park. Het zonnepanelenpark in Purmerend is op één na grootste park in Nederland: dat van Ameland is net iets groter.

img_1103” Groene stroom voor 1.400 huishoudens “

Het zonnepanelenpark van Purmerend is ruim 8 hectare groot, telt 21.600 zonnepanelen en levert een bijdrage in de CO2 reductie van 2375 ton per jaar. Het park levert ca 5,5 miljoen kWh energie, wat genoeg is voor groene stroom aan 1.400 huishoudens. De stroom wordt verkocht via energiebedrijf Vandebron, die het aan lokale gebruikers zal aanbieden. Alleco Solar Energy heeft het park ontwikkeld en Ecorus is verantwoordelijk voor ontwerp, realisatie en instandhouding ervan. De financiering wordt mede mogelijk gemaakt door het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland.

Gemeente Purmerend is trots op dit grootste zonnepark in stedelijk gebied, waarvoor ruimte is gevonden aan de rand van bedrijventerrein Baanstee-Noord. Wethouder Mario Hegger: ‘Purmerend wil met nadruk inzetten op duurzaamheid en groene energie. Dat doen we al door de meeste huishoudens te voorzien van stadsverwarming vanuit een biogascentrale. Dit zonnepanelenpark levert een belangrijke bijdrage aan de groene elektriciteitsvoorziening. Ook richting particulieren hebben we inspirerende mogelijkheden voor mensen die rechtstreeks willen inzetten op zonne-energie. Hiermee draagt Purmerend bij aan het behalen van de internationale klimaatdoelstellingen.’

Foto’s: Haico KatsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
76 %
1.8kmh
16 %
do
21 °
vr
21 °
za
21 °
zo
22 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.