Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kilo aardappelen (kruimig)
een klontje roomboter
500 gram gekookte bietjes
1 sjalotje
2 appels
200 gram fetakaas
olie om in te bakken
zout en peper
Bereidingswijze
- Rasp de bietjes
- Snipper het sjalotje
- Schil de aardappelen
- Kook de aardappelen in een laagje water met zout tot ze gaar zijn
- Verwarm de bietjes op laag vuur
- Schil ondertussen de appels
- Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze elk in 6 plakken
- Bak de appels in een grote koekenpan zachtjes voor ongeveer 3 minuten tot ze zacht zijn
- Vang een kopje kookvocht van de aardappels. Stamp de aardappelen, Stamp de aardappelen tot een puree met wat kookvocht en een klontje boter
- Schep het sjalotje de geraspte bieten door de aardappels en warm nog even door tot de stamppot goed heet is
- Breng op smaak met peper en zout
- Verdeel de bietenstamppot over 4 borden en leg de plakjes appel erop
- Verkruimel de fetakaas en verdeel dit over de borden