* Regio Magazine* Sophia's recepten

Bietenstampot met appel en feta

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kilo aardappelen (kruimig)
een klontje roomboter
500 gram gekookte bietjes
1 sjalotje
2 appels
200 gram fetakaas
olie om in te bakken
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Rasp de bietjes
  2. Snipper het sjalotje
  3. Schil de aardappelen
  4. Kook de aardappelen in een laagje water met zout tot ze gaar zijn
  5. Verwarm de bietjes op laag vuur
  6. Schil ondertussen de appels
  7. Verwijder het klokhuis van de appels en snijd ze elk in 6 plakken
  8. Bak de appels in een grote koekenpan zachtjes voor ongeveer 3 minuten tot ze zacht zijn
  9. Vang een kopje kookvocht van de aardappels. Stamp de aardappelen, Stamp de aardappelen tot een puree met wat kookvocht en een klontje boter
  10. Schep het sjalotje de geraspte bieten door de aardappels en warm nog even door tot de stamppot goed heet is
  11. Breng op smaak met peper en zout
  12. Verdeel de bietenstamppot over 4 borden en leg de plakjes appel erop
  13. Verkruimel de fetakaas en verdeel dit over de borden

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Heeft u nieuws, foto's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.