Pompoensoep met rode linzen

Ingrediënten (voor 4 personen)

100 gr rode gedroogde linzen
1 kleine pompoen geschild en in blokjes
1 ui gesnipperd
kleine prei gewassen en in ringen gesneden
1 eetlepel arachideolie
1 liter kippenbouillon
1 theelepel gedroogde rode pepervlokken
1 theelepel ras-el-hanout
Griekse yoghurt

 

Bereiding

  1. Verhit de arachideolie in een (soep)pan en voeg de ui toe
  2. Bak deze kort, tot de ui glazig is
  3. Voeg de pompoenblokjes, de linzen, de prei en ras-el-hanout toe en laat het even kort mee bakken
  4. Giet de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook
  5. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles een half uur koken
  6. Pureer de soep met een staafmixer
  7. Breng het geheel op smaak met zout en peper
  8. Schep de soep in een kom en garneer met eetlepel Griekse yoghurt en strooi er wat pepervlokken over

  


Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*