* Regio Magazine* Sophia's recepten
Pompoensoep met rode linzen

Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gr rode gedroogde linzen
1 kleine pompoen geschild en in blokjes
1 ui gesnipperd
kleine prei gewassen en in ringen gesneden
1 eetlepel arachideolie
1 liter kippenbouillon
1 theelepel gedroogde rode pepervlokken
1 theelepel ras-el-hanout
Griekse yoghurt
Bereiding
- Verhit de arachideolie in een (soep)pan en voeg de ui toe
- Bak deze kort, tot de ui glazig is
- Voeg de pompoenblokjes, de linzen, de prei en ras-el-hanout toe en laat het even kort mee bakken
- Giet de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles een half uur koken
- Pureer de soep met een staafmixer
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Schep de soep in een kom en garneer met eetlepel Griekse yoghurt en strooi er wat pepervlokken over
Wij maken met veel plezier het nieuws. Vond u dit een interessant artikel? Waardeert u ons als nieuwsmedium? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! Zo stelt u ons in staat om nieuws te blijven maken voor iedereen! |
Klik hier om €2,50 te doneren | Klik hier om €5,00 te doneren | Klik hier om €10,00 te doneren |