Ingrediënten (voor 4 personen)
100 gr rode gedroogde linzen 1 kleine pompoen geschild en in blokjes 1 ui gesnipperd kleine prei gewassen en in ringen gesneden 1 eetlepel arachideolie 1 liter kippenbouillon 1 theelepel gedroogde rode pepervlokken 1 theelepel ras-el-hanout Griekse yoghurt
Bereiding
- Verhit de arachideolie in een (soep)pan en voeg de ui toe
- Bak deze kort, tot de ui glazig is
- Voeg de pompoenblokjes, de linzen, de prei en ras-el-hanout toe en laat het even kort mee bakken
- Giet de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook
- Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat alles een half uur koken
- Pureer de soep met een staafmixer
- Breng het geheel op smaak met zout en peper
- Schep de soep in een kom en garneer met eetlepel Griekse yoghurt en strooi er wat pepervlokken over