15.8 C
Purmerend
donderdag 11 juli 2024
Home* PurmerlandBuurtzorg Purmerend viert 1 jarig bestaan

Buurtzorg Purmerend viert 1 jarig bestaan

Purmerend – Het team van Buurtzorg Purmerend bestaat inmiddels 1 jaar. Een klein sober kantoortje op de Wagenweg 12E is alles wat er bestaat. De rest gaat allemaal digitaal via de iPads. Er is geen manager of secretaresse te vinden. “Wij doen alles zelf. Van planning tot indicatie bij de mensen thuis en alles wat er tussen zit. Dat is juist het unieke van het “concept” buurtzorg. Zelfsturende teams is het toverwoord”, geeft Brenda Jacobs aan.

Het team van Buurtzorg Purmerend bestaat inmiddels uit 13 personen en groeit hard. “Binnenkort moeten we gaan splitsen hetgeen betekent dat er meerdere teams komen. Een team mag maximaal bestaan uit 12 personen. Dat nieuwe team zal geheel autonoom gaan opereren van het eerste team.”

“Doordat wij alles zelf doen hoeft er geen geld te worden vrijgemaakt voor ondersteunende middelen zoals een secretaresse die ondersteuning biedt. Dit komt ten goede aan de klant die wij daardoor meer aandacht kunnen geven. Ook is het gewoon zo dat er per dag niet meerdere verpleegkundigen langskomen bij de klant, zoals je vaak ziet bij grotere organisaties. Het is heerlijk om met dit team te werken. De vrijheid is erg belangrijk”, zegt Brenda.

Buurtzorg Purmerend wordt ondersteund door Buurtzorg Nederland in Almelo. Daar werken 30 mensen die de facturatie naar de zorgverzekeraars doen en bijvoorbeeld de personeelsadministratie. “Dat is daar allemaal gecentraliseerd zodat wij als team ons bezig kunnen houden met waar wij goed in zijn. Zorg verlenen. Ook werken wij samen met de teams uit de Rijp en Monnickendam. Zo kopen wij bijvoorbeeld scholing en lezingen gezamenlijk in.”

Een ander teamlid geeft aan: “Ik werkte tot voor kort bij een andere thuiszorgorganisatie. Daar moest ik in een ochtend wel zo’n 10 klanten af. Dat was altijd haasten. Soms zo erg dat ik mijn jas niet uit deed om bijvoorbeeld de steunkousen bij een mevrouw aan te trekken. Nu kan ik eindelijk weer de persoonlijke aandacht geven. Dat heeft mij doen besluiten om onderdeel van Buurtzorg te worden.”

“De ziekenhuizen en huisartsen weten ons gelukkig steeds beter te vinden. Kan je nog even vermelden dat wij op zoek zijn naar wijkverpleegkundigen op niveau 4 en 5?”

“En weet je wat het leuke is. Verleden jaar heeft Buurtzorg Nederland waaronder Buurtzorg Purmerend valt 75000 klanten geholpen met 900 teams en er is geen 1 klacht geregistreerd.”

Meer informatie op: http://www.buurtzorgnederland.com of  tel. 06 – 2205 6284Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.8 ° C
16.7 °
14.4 °
78 %
2.7kmh
68 %
do
19 °
vr
14 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.