17.8 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
HomePurmerendUitvaartbraderie met kraampjes en rondleidingen in Het Uitvaarthuis

Uitvaartbraderie met kraampjes en rondleidingen in Het Uitvaarthuis

PURMEREND – Op zondag 1 oktober a.s. is er een gezellige bedrijvigheid in Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster. Dan wordt de uitvaartlocatie omgetoverd tot een braderie met diverse kraampjes van ondernemers uit de omgeving en uitvaartproducten. Ook worden er rondleidingen gegeven door het hele gebouw.

 Het woord ‘gezellig’ verbindt je niet direct met een uitvaartlocatie. Toch is dat de insteek tijdens de uitvaartbraderie. “Meestal loop je niet voor je plezier een uitvaartlocatie binnen. Met onze uitvaartbraderie willen we de drempel verlagen om te kijken wat er mogelijk is rondom een uitvaart. Iedereen is dan ook van harte welkom”, vertelt locatiemanager Katinka Dokter.

Inspirerende producten

Tijdens de uitvaartbraderie kunnen bezoekers ervaren hoeveel verschillende producten er zijn die te maken hebben met een crematie of begrafenis. Katinka: “Iedereen kent een standaard kist, rouwkaart en asurn, maar er zijn zoveel variaties mogelijk. Stoer, lief, kleurrijk, klassiek of juist extravagant. Van alles is wel een variant die bij iemand past. Heel inspirerend om te zien.” En naast deze zaken zijn er nog veel meer producten en diensten op uitvaartgebied. Zo toont juwelier Brouwers zijn gedenksieraden, De Kardinaal haar rouwboeketten en zijn er smakelijke hapjes te proeven van uitvaartcateraar Meinders.

Rondleidingen

Daarnaast staan de medewerkers van Het Uitvaarthuis klaar om allerlei vragen te beantwoorden. Zowel op het gebied van uitvaartverzorging, verzekeringen en deposito’s als wat Het Uitvaarthuis allemaal doet bij een overlijden. Juist om dat laatste te illustreren staan er ook rondleidingen op het programma. “We laten de verschillende ruimtes in Het Uitvaarthuis zien. De aula, koffiekamer, rouwkamer, maar ook de verzorgingsruimte en het drukken van rouwkaarten. Tijdens de uitvaartbraderie is er voor ieder wat wils. Kom langs!”

De Uitvaartbraderie vindt plaats op zondag 1 oktober a.s. van 10.00 tot 16.00 uur in Het Uitvaarthuis Purmerend Beemster, Doctor J.M. den Uyllaan 14-16 in Purmerend. www.pb.nl. Entree is gratis.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
17.8 ° C
19 °
16.1 °
65 %
5.8kmh
100 %
di
18 °
wo
16 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.