* Wat u schrijft

Gedicht van Tjerk: Ander licht

Soms zet één penseelstreek
Kleuren in een ander licht
Soms vormt één woord
De kern van een gedicht

Soms maakt één toon
Het verschil in de muziek
Soms bepaalt één grap
De sfeer in het publiek

Soms maakt één glimlach
Een winteravond warm
En vaak maakt iets geven
Ons rijk in plaats van arm.

Uit: dichtbundel Woordwaarde (2017)

Over Tjerk:

Tjerk Hiemstra (1989) is een dichter uit Purmerend. Schrijven is zijn grootste hobby en daarnaast werkt hij als hulpverlener en is hij veel bezig met muziek en meditatie. Woordwaarde is zijn derde dichtbundel en opnieuw vormen mensen met al hun vragen en mogelijkheden zijn vertrekpunt. In een zoektocht naar woorden die betekenis geven aan ons dagelijks leven volgt hij onze weg van kinderlogica tot levenseinde. Vanuit vertrouwde thema’s en bekende personages maar ook met onverwachte zijpaden vol nieuwe ontdekkingen. Bijvoorbeeld wat het betekent om een vogel in je borstkas te hebben en je hart aan de waslijn te hangen. Gedichten bedoeld als uitnodiging om jezelf te ontmoeten in de woorden van een ander.

© http://www.tjerkhiemstra.nl

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.