21.3 C
Purmerend
dinsdag 26 september 2023
Home* Wat u schrijftMakkelijk(er) communiceren met je kind

Makkelijk(er) communiceren met je kind

Je kent ze vast wel; die momenten dat het botst tussen jou en je kind. Misschien betrap je jezelf er wel eens op dat je staat te schreeuwen, gewoon omdat je kind ook aan het schreeuwen was. Voor je het weet doe je mee en staan jullie zomaar lijnrecht tegenover elkaar.

Hoe kun je dat voorkomen?

Echte aandacht

Deels kun je dat voorkomen door écht te luisteren, te kijken naar wat er gebeurt bij je kind en zijn gevoelens te erkennen. En erkennen is iets anders dan toestemmen; het betekent niet dat je alle eisen, vragen en behoeften inwilligt, het betekent wél dat je je kind laat merken dat je het hebt gehoord en dat je begrijpt wat hij wil en dát hij het wil:

‘Mamaaaaa, ik wil snoep’. ‘Nee!’

Wat zeg je hier eigenlijk? Dat je kind geen snoep wil? Hij wil het wél! Je wilt zeggen dat hij geen snoep mág, toch?

Je snapt heus wel dat hij snoep wil, dus dan kun je dat ook erkennen. Je geeft daarmee niet toe, je zegt alleen dat je hem begrijpt. En hoe fijn is dat voor je kind, dat zijn gevoel erkend wordt?

Heb je net als veel ouders het gevoel dat wanneer je de gevoelens van je kind erkent, dat je toegeeft aan wat je kind wil? Weet dan: erkennen en toegeven zijn twee verschillende dingen. Het feit dat je erkent dat je kind snoep wil is eigenlijk heel logisch, toch? Ik wil ook wel op meerdere momenten op een dag snoep. Dus dat hij dat wil, dat snap ik. Het feit dat hij van mij geen snoepje mág, dat is een ander verhaal.

 Gratis e-boek en Facebookgroep

Nieuwsgierig geworden? Download het gratis e-boek om de communicatie met je kind makkelijk(er) te maken, waardoor ook meer verbinding ontstaat. Of doe mee met de gratis Taal toolkit op Facebook: 4 dagen met meer informatie over makkelijker communiceren met je kinderen.
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,502VolgersVolg
1,618VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
67 %
3.6kmh
100 %
di
21 °
wo
22 °
do
19 °
vr
19 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.