Purmerend

Officiële opening wereldbol Weidevenne op 7 februari

Purmerend – Op woensdag 7 februari 2018 ontsteekt de gemeente voor het eerst officieel de verlichting in de wereldbol op de rotonde aan de Laan der Continenten. Om 20.00 uur ’s avonds gaat de verlichting aan. Dit moment markeert het einde van de werkzaamheden aan de rotonde. Samen met de voormalige wijkkerngroep, stichting Weidevenne en andere betrokken partijen wordt hier kort bij stilgestaan.

Enkele dagen geleden verschenen op sociale media al foto’s van de verlichte wereldbol. De verlichting is de afgelopen dagen uitvoerig getest. Oplettende passanten grepen hun kans en legden de bol direct vast. Toch blijft het officiële moment bijzonder voor de betrokken partijen. Jarenlang hebben met name de wijkkerngroep en de stichting zich ingezet voor Weidevenne. Tijdens de officiële opening staan zij stil bij wat er allemaal bereikt is in de wijk. De stichting heeft zichzelf inmiddels opgeheven nu Weidevenne bijna voltooid is.

Wereldbol

Het kunstwerk op de rotonde is gemaakt van cortenstaal, een onderhoudsvrij materiaal met een stoere uitstraling. Het ontwerp is van de hand van stedenbouwkundige Jan Beentjes en is gekozen door bewoners van de wijk. Het representeert de vier kwadranten van Weidevenne: Azië, Europa, Amerika en Afrika. Het kunstwerk is betaald door de voormalige stichting Weidevenne en de gemeente.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Ik kwam aanrijden vanaf de a7 maar had niet in de gaten dat de verlichting al aan stond dit is zeker voor verbetering vatbaar.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: