19.8 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
Home* MaatschappijNieuwe opvanglocaties voor thuisloze jongeren

Nieuwe opvanglocaties voor thuisloze jongeren

Purmerend – De afgelopen weken is de gemeente op zoek geweest naar geschikte locaties voor tijdelijke huisvesting voor meer thuisloze jongeren. De wethouder schrijft dat in een brief als reactie op de motie van de PvdA Purmerend. De partij diende in januari een motie in om een vervolg te geven aan het opvangproject van welzijnsstichting Clup.

Clup Welzijn is met het project gestart om thuisloze jongeren, die niet zelfstandig konden zorgen voor passende woonruimte, tijdelijk onder te brengen in een aantal panden in de stad. Hierbij werd door met name Clup Welzijn ondersteuning geboden om deze jongeren een springplank te geven naar een zelfstandig bestaan. Hiervoor heeft Clup Welzijn een aantal panden gehuurd en ingericht. In de loop van vorig jaar is gebleken dat één pand niet geschikt meer was om in te wonen. Dit pand, de Beemsterburgwal, is begin januari afgestoten. Het project wordt – voorlopig – voortgezet in de overige panden. Er worden op dit moment geen panden afgestoten. Het college onderstreept het belang van deze vorm van tijdelijke huisvesting en begeleiding om de jongeren verder te helpen.

Het college schrijft dat gebleken is dat de begeleiding en hulp op maat die nodig is toch intensiever is dan vooraf ingeschat. Expertise van andere partners in de wijk is nodig. Met name Algemene Opvang Purmerend is hierin de aangewezen partij om dit mede vorm en uitvoering te geven.

Een aantal opties zal het college de komende weken uitdiepen op kansen en (on)mogelijkheden. De verwachting is dat het college in de commissievergadering van april met een concrete uitwerking en locaties zal komen.

Relevante artikelen:

Grote demonstratie woningnood Purmerend aangekondigd

“Door wonen op de Baanstee heb ik mijn leven weer op de rit.”

De gezichten van bewoners op de bedrijventerreinenSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Nou bij t aop hoef je niet aan te kloppen. Ze helpen je precies met niets. Alleen maar meer stress en problemen. Ze trekken je hele portemonee leeg en verwachten zoveel van je terwijl je dat eigenlijk helemaal niet kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.8 ° C
21.1 °
17.8 °
70 %
4.5kmh
90 %
do
19 °
vr
20 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.