Purmerend

Gemeente Purmerend: Beusebos blijft voorlopig nog dicht

Purmerend – De gemeente Purmerend houdt de geplaatste hekken rond het Beusebos voorlopig gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder na navraag van Mediapartner NH Nieuws.

Begin april besloot de gemeente het Beusebos algeheel te sluiten naar aanleiding van het nieuws dat er opzettelijk spijkerplanken rondom het crossterrein in het gebied waren geplaatst. Een motorcrosser raakte flink gewond. Ook werd brand gesticht in het bos.

Inmiddels is het bos bijna twee maanden gesloten en de gemeente is erg tevreden over de rust die is wedergekeerd rondom het gebied. “Wij zien geen enkele reden om nu de zomermaanden eraan komen het Beusebos weer open te stellen voor recreatief publiek. Vlak na de sluiting werd het hek nog vernield en zijn er twee mensen beboet die het terrein opgingen, maar nu is het er rustig en dat willen we zo houden”, aldus de woordvoerder.

Over een eventuele heropening van het bos durft de gemeente nog niks te zeggen. “Dat kan weken duren of nog maanden. Voorlopig blijft het nog wel even dicht.”

Relevante artikelen:

Beusebos tot verboden gebied verklaard

Beusebos is groener dan ooit!

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.