9.3 C
Purmerend
woensdag 21 februari 2024
HomePurmerendSnippe: “Schort besluitvorming PostNL locatie op.”

Snippe: “Schort besluitvorming PostNL locatie op.”

Purmerend – De ontwikkelaar van de PostNL locatie sommeert de gemeente om de besluitvorming in de extra raadsvergadering, die aanstaande woensdag gehouden wordt, op te schorten. Indien dat niet gebeurt kan Snippe niets anders dan de gemeente en de betrokken toekomstige collegeleden, die het voorstel als toekomstige bestuurders van de gemeente hebben geïnitieerd, persoonlijk aansprakelijk houden voor de schade die Snippe Projecten bv als gevolg van deze ontwikkeling zal lijden. Dit staat in een brief van Snippe aan de gemeenteraad en het college van Purmerend.

Tussen Snippe en de gemeente Purmerend is op 8 maart 2018 een anterieure overeenkomst gesloten met betrekking tot de herontwikkeling op de PostNL locatie in combinatie met de schapenmarktlocatie. D66 en het CDA, onderdeel van het toekomstig college, hebben met steun van GroenLinks een extra raadsvergadering aangevraagd om, zoals de partijen willen, de grenzen van de binnenstad duidelijk te hebben. Volgens de partijen liggen de grenzen tot aan de Where en zou daardoor hoogbouw op deze locatie niet van toepassing kunnen zijn.

Snippe: “Het overleg over het coalitieakkoord wordt gevoerd door de toekomstige bestuurders van de gemeente. Het feit dat in de coalitieonderhandelingen die op dit moment plaatsvinden is gesproken over het niets laten doorgaan van het PostNL plan is een – al dan niet latente – schending van de privaatrechtelijke afspraken die wij met de gemeente hebben gemaakt. Op grond van de overeenkomst is de gemeente immers gehouden zich in te spannen al het nodige te doen dat in haar vermogen ligt om te bevorderen dat de benodigde vergunningen en planologische medewerking ten behoeve van de realisering van het PostNL plan zal worden verleend.”

De extra ingeplande raadsvergadering is volgens Snippe dan ook onrechtmatig vanuit het oogpunt van het publiekrechtelijk vertrouwensbeginsel. Daarnaast is Snippe van mening dat het in strijd is met de gesloten anterieure overeenkomst nu het initiatief hiertoe is genomen in het kader van de coalitieonderhandelingen.

Verder merkt Snippe in de brief op dat de gemeente de afgelopen maanden, en ook de afgelopen weken, geen enkel contact heeft opgenomen om te praten over het PostNL plan en de bedenkingen die daar binnen sommige fracties over bestaan.  “De coalitiepartijen hebben zonder enig overleg met ons en kennelijk ook zonder ruggespraak met het huidige college getracht de PostNL plannen achter de schermen te blokkeren. Dit is op zichzelf reeds onzorgvuldig en in strijd met de beginselen van behoorlijk bestuur en het publiekrechtelijke vetrouwenheidsbeginsel.”

In de gemeenteraad is door de verkiezingen een minderheid ontstaan om hoogbouw op de PostNL lokatie te ontwikkelen.

De brief is door het huidige college ter kennisname aangenomen en de raadsvergadering staat nog steeds op de agenda van morgen. De brief vindt u hier en de agenda van de extra raadsvergadering hier.

Er wordt door de gemeente juridisch advies ingewonnen over deze brief. Dit zal voor de gemeenteraadsleden zo spoedig mogelijk beschikbaar zijn.

Update: De extra raadsvergadering gaat niet door. De vergadering wordt verplaats na kritiek van VVD en Leefbaar die een punt van orde indiende. De partijen vonden dat ze te weinig tijd hadden om zich voor te bereiden. Het voorstel van D66 en CDA met steun van GroenLinks zal nu behandeld worden in de reguliere raadsvergadering van 28 juni 2018.

Relevante artikelen:

Post-NL ontwikkelaar Snippe stelt gemeente mogelijk aansprakelijk

Extra raadsvergadering over aansprakelijkheidsstelling hoogbouw PostNLSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,801FansLike
2,532VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.3 ° C
10 °
8.9 °
80 %
9.4kmh
99 %
wo
10 °
do
11 °
vr
7 °
za
7 °
zo
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.