10.9 C
Purmerend
zondag 14 april 2024
Home* Wat u schrijftJointje op straat mag niet meer in Purmerend

Jointje op straat mag niet meer in Purmerend

Purmerend – Zomaar een jointje op straat opsteken in Purmerend mag sinds afgelopen donderdag niet meer. Dat heeft de gemeenteraad besloten door een wijziging te maken in de Algemeen plaatselijke verordening van Purmerend.

Doel van het verbod is om de gemeentelijke handhavers een instrument te geven om op te kunnen treden tegen iedereen die in het bezit is van drugs. De maatregel is volgens de meerderheid van de raad nodig om overlast van het gebruik en de handel in drugs tegen te gaan.

De burgemeester benadrukte in de gemeenteraad dat genoemd artikel slechts als sluitstuk wordt gebruikt en terughoudend wordt ingezet. Vanuit de handhavers en de politie kwam het signaal dat overlast door drugsgebruik rondom scholen toeneemt. Verder wordt het gericht ingezet en zeker niet in de hele stad.

Voor de wijziging: Stadspartij, D66, CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend, VVD, PvdA, PVV
Tegen de wijziging: GroenLinks, Leefbaar Purmerend, SPSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Gemeente Purmerend publiceert onjuist over besluit van de gemeenteraad #Purmerend over drugshandhaving in de APV. De gemeenteraad behoort het college hierop aan te spreken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.9 ° C
11.8 °
10 °
73 %
2.2kmh
100 %
zo
12 °
ma
8 °
di
9 °
wo
6 °
do
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.