* Wat u schrijft

Jointje op straat mag niet meer in Purmerend

Purmerend – Zomaar een jointje op straat opsteken in Purmerend mag sinds afgelopen donderdag niet meer. Dat heeft de gemeenteraad besloten door een wijziging te maken in de Algemeen plaatselijke verordening van Purmerend.

Doel van het verbod is om de gemeentelijke handhavers een instrument te geven om op te kunnen treden tegen iedereen die in het bezit is van drugs. De maatregel is volgens de meerderheid van de raad nodig om overlast van het gebruik en de handel in drugs tegen te gaan.

De burgemeester benadrukte in de gemeenteraad dat genoemd artikel slechts als sluitstuk wordt gebruikt en terughoudend wordt ingezet. Vanuit de handhavers en de politie kwam het signaal dat overlast door drugsgebruik rondom scholen toeneemt. Verder wordt het gericht ingezet en zeker niet in de hele stad.

Voor de wijziging: Stadspartij, D66, CDA, Ouderenpartij AOV Purmerend, VVD, PvdA, PVV
Tegen de wijziging: GroenLinks, Leefbaar Purmerend, SP

 

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Gemeente Purmerend publiceert onjuist over besluit van de gemeenteraad #Purmerend over drugshandhaving in de APV. De gemeenteraad behoort het college hierop aan te spreken!

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: