15.8 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeRegionaalProductiefout in reisdocumenten

Productiefout in reisdocumenten

Regionaal – Bij de productie van circa 5000 paspoorten en identiteitskaarten heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het voorkomen dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt.

Het gaat om een aantal reisdocumenten die in de maanden april, mei of juni zijn aangevraagd. Op basis van een steekproef lijkt deze fout voor te komen bij bijna 1% van de in die weken geproduceerde documenten.

Controleren

Burgers kunnen hun document zelf controleren op een Android toestel, met de speciaal hiervoor ontwikkelde app ‘BZK-ID’. Deze is gratis te downloaden in Google Play. De inwoners van Purmerend kunnen ook naar het stadhuis komen. Hier wordt hun document nagekeken. Zij worden met voorrang geholpen. Reisdocumenten met een productiefout worden kosteloos vervangen door een nieuw reisdocument.

Legitimatiebewijs gewoon geldig

Wanneer een document een productiefout bevat, heeft dit geen gevolgen voor de geldigheid van het paspoort of de identiteitskaart. Reizigers kunnen zich met het reisdocument legitimeren. Ook kunnen zij met het paspoort of de identiteitskaart op reis. Mocht het probleem zich voordoen dat bijvoorbeeld een elektronische gate niet opent, dan kunnen zich altijd wenden tot de reguliere grenscontrole. Zowel de Koninklijke Marechaussee als de buitenlandse grensbewakingsautoriteiten zijn ervan op de hoogte gesteld dat de foutmelding kan optreden.

Meer informatie   

Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.8 ° C
17.3 °
14.4 °
75 %
0.9kmh
91 %
vr
16 °
za
17 °
zo
20 °
ma
22 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.