9.9 C
Purmerend
maandag 15 april 2024
HomeOVNoord/Zuidlijn geopend, maandag beproeving voor forensen

Noord/Zuidlijn geopend, maandag beproeving voor forensen

Amsterdam –  “Op hetzelfde moment dat wij inchecken, zet onze stad, zetten de Amsterdammers een grote stap de toekomst in.” Zo beëindigde burgemeester Femke Halsema van Amsterdam haar speech vanochtend bij de opening van de Noord/Zuidlijn.

De opening van stations zelf werd verricht door acht Amsterdammers, die allemaal in de buurt van één van de acht stations wonen of werken. De eerste officiële ritten volgens dienstregeling worden morgen pas gereden.

Om 11.00 uur werd de lijn in gebruik genomen met een ritje naar Amsterdam-Noord, de nieuwe toegangspoort van Amsterdam. Reizigers die vanuit de regio Waterland naar het centrum willen, moeten hier verplicht overstappen naar de Noord/Zuidlijn.

“Zonder hoogwaardig openbaar vervoer ontbeert de stad een levensader. Bouwen aan de metro is bouwen aan de toekomst van onze stad. Onze metrolijn loopt dwars door de stad van Noord naar Zuid. De lijn verbindt oude volkswijken met nieuwe hotspots. De bruisende binnenstad met het kalme Noorderpark. Dat allemaal in een paar minuten. Noord en Zuid kunnen een nieuwe verbintenis aangaan.”, zei Halsema bij de opening.

Wethouder Sharon Dijksma (verkeer en vervoer) bracht op station Noord een toost uit op de nieuwe metrolijn. „Amsterdam heeft de Noord/Zuidlijn nodig”, zei ze. „De stad groeit en we moeten blijven investeren in hoogwaardig openbaar vervoer. De Noord/Zuidlijn is daar een perfect voorbeeld van.” Doordat straks 121.000 reizigers per dag gebruikmaken van de lijn en onder de stad door reizen, krijgt Amsterdam volgens haar ook wat meer lucht.

Aanstaande maandag volgt de beproeving voor de forensen uit het Waterlandse regio. Het is al mogelijk om via de reisplanners uw reis te bepalen.

Foto’s: Haico Kats – haicokats.nl Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
9.9 ° C
10.7 °
9.4 °
78 %
11.6kmh
100 %
ma
9 °
di
10 °
wo
10 °
do
10 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.