* Bijzonder

Het is zover! Hittegolf in Noord-Holland

Provinciaal – Hij zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan zover! Er is officieel sprake van een hittegolf in onze provincie.

Dat laat mediapartner NH Nieuws-weerman Jan Visser zojuist weten. “Voor Noord-Holland is een hittegolf in De Bilt maatgevend”, licht hij toe. In De Bilt werd om 11.20 uur een temperatuur van 30 graden Celsius gemeten, waarmee zowel de Noord-Hollandse als de landelijke hittegolf een feit is.

Wanneer hittegolf?

 Meteorologen spreken van een hittegolf als de temperatuur in De Bilt minimaal vijf dagen achter elkaar boven de 25 graden uitkomt, waarvan het kwik minimaal drie dagen tot boven de 30 graden stijgt.

Langste hittegolf

In lengte (12 dagen) bezet de landelijke hittegolf vooralsnog de zesde plaats sinds het begin van de metingen in 1901. De langste hittegolf was in 1975. Die hield 18 dagen aan, gevolgd door die in 76 (17 dagen).

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.