* Openbaar Vervoer

Bussen EBS – vanaf 9 december geen contant geld meer

Waterland – Vanaf maandag 9 december 2018 is het niet meer mogelijk om met contant geld een kaartje te kopen bij de chauffeur. De busmaatschappij is vanaf die dag cashless.

De meeste mensen gebruiken de OV-chipkaart. Vanaf deze zomer was het al mogelijk om -als je toch een los kaartje wilde kopen- deze met pin bij de chauffeur af te rekenen. Vanaf 9 december heeft de buschauffeur geen kas meer bij zich en is betalen met contant geld niet meer mogelijk.

In de bussen van EBS kun je pinnen met bankpas of creditcard. Ook kunnen reizigers gebruikmaken van de betaal-app Tranzer. En natuurlijk blijft de vertrouwde OV-chipkaart. Op de verkooppunten bij de busstations en de OV servicewinkel kan nog wel met contant geld worden afgerekend.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.