Purmerendwonen

Huisjesmelker trekt zich terug van Purmerendse woningmarkt

Purmerend – Een groep bewoners, verenigd in Bewonersbelang Purmerend, sloeg begin januari alarm vanwege het opkopen van drie panden in anderhalve maand tijd in De Gors en Weidevenne. De woningen waren gekocht door investeringsmaatschappij DS Group.

Deze wilde de eengezinswoningen gaan ombouwen tot appartementencomplexen met vijf, zeven of zelfs negen studio’s. Het ging om woningen aan de Sydneystraat, Aztekenstraat en de Basisveenstraat. Hier ziet de investeringsmaatschappij nu vanaf, de panden gaan weer in de reguliere verkoop

Half januari werden er nog zo’n duizend handtekeningen aan de wethouder overhandigd om dit te keren. In een besloten raadsvergadering werden de spelregels veranderd. Wethouder Thijs Kroese legde uit dat, binnen de huidige gemeentelijke wetgeving, er te weinig middelen waren om dergelijke initiatieven tegen te gaan. Daarom werd er in allerijl een nieuwe verordening geformuleerd. Deze extra huisvestingsverordening is eind januari 2019 in beslotenheid door de raad goedgekeurd.

Half februari 2019 hebben omwonenden in de directe omgeving van de drie panden een brief mogen ontvangen van de investeringsmaatschappij DS Group. Hierin schrijven zij dat zij afzien van de verbouw van de panden tot studio’s. DS Group heeft besloten om de panden daarom weer in de reguliere verkoop te doen nadat zij verkoop bevorderende voorzieningen hebben aangebracht.

Bewonersbelang Purmerend schrijft in een verklaring: “Wij zijn heel erg blij met dit nieuws en wensen en hopen dat wij op korte termijn nieuwe buren kunnen begroeten. Namens Bewonersbelang Purmerend willen wij graag iedereen die ons gesteund heeft, middels het ondertekenen van de petitie en/of het indienen van een zienswijze, hartelijk danken. Dank zij uw hulp hebben wij in een hele korte periode een geweldig resultaat kunnen behalen. Ook zijn wij wethouder Thijs Kroese en medewerkers van de gemeente Purmerend een woord van dank verschuldigd voor wat betreft de goede samenwerking. Gezamenlijk hebben wij Purmerend kunnen behoeden voor Amsterdamse praktijken.”

Eerdere video:

Relevant artikelen:

Splitsing woningen geen doorgang door aangenomen huisvestingsverordening

Bewonersbelang Purmerend start petitie tegen huisjesmelker (video)

Bijna duizend handtekeningen tegen huisjesmelkerij

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.