Intermaris viert mijlpaal verduurzamen woningen – gratis ledlampen voor huurders

Foto: Marcel Rob

Regionaal – Woningcorporatie Intermaris heeft al ruim 2.000 woningen verduurzaamd en meer dan 5.000 zonnepanelen geplaatst. Om deze mijlpaal te vieren, krijgen huurders in Hoorn, Monnickendam en Purmerend in maart 10 ledlampen thuisbezorgd. Deze zijn 90% zuiniger dan een gloeilamp.

Het pakket kan de huurder 60 euro aan energiekosten besparen. De verduurzaming is goed voor het milieu én goed voor de daling van de woonlasten.

Minder energieverbruik

Daling van woonlasten wordt alle huurders gegund. Om hier een kleine bijdrage aan te leveren, krijgen Intermaris-huurders de ledlampen cadeau. Een ledlamp geeft hetzelfde licht als een gloeilamp, alleen is hij 90% zuiniger. De ledlampen zijn vervangers van 40, 60 en 75 watt gloeilampen. Intermaris biedt deze lampen aan in samenwerking met huurdersorganisaties InterWhere en De Boog.

Bewoners zien woonlasten dalen door ‘Duurzaam Wonen’

Intermaris startte in 2014 het project ‘Duurzaam Wonen’. Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengt de corporatie energiebesparende maatregelen aan in de woningen. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen bewoners op hun woonlasten. Doelstelling: de woningen hebben een gemiddeld label B in 2020 en Intermaris werkt toe naar een gemiddeld label A in 2030.

Regio Media TV

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.
Met een overzicht van de belangrijkste artikelen
En exclusieve kortingsacties van winkeliers.
En veel meer. Laat u verrassen. De eerste nieuwsbrief zult u eind oktober ontvangen.

Elke vrijdag om 12:00 uur in uw mailbox.

Laatst binnengekomen

Volg en vind ons leuk op Facebook

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*