* DuurzaamRegionaal

Intermaris viert mijlpaal verduurzamen woningen – gratis ledlampen voor huurders

Regionaal – Woningcorporatie Intermaris heeft al ruim 2.000 woningen verduurzaamd en meer dan 5.000 zonnepanelen geplaatst. Om deze mijlpaal te vieren, krijgen huurders in Hoorn, Monnickendam en Purmerend in maart 10 ledlampen thuisbezorgd. Deze zijn 90% zuiniger dan een gloeilamp.

Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door:

Het pakket kan de huurder 60 euro aan energiekosten besparen. De verduurzaming is goed voor het milieu én goed voor de daling van de woonlasten.

Minder energieverbruik

Daling van woonlasten wordt alle huurders gegund. Om hier een kleine bijdrage aan te leveren, krijgen Intermaris-huurders de ledlampen cadeau. Een ledlamp geeft hetzelfde licht als een gloeilamp, alleen is hij 90% zuiniger. De ledlampen zijn vervangers van 40, 60 en 75 watt gloeilampen. Intermaris biedt deze lampen aan in samenwerking met huurdersorganisaties InterWhere en De Boog.

Bewoners zien woonlasten dalen door ‘Duurzaam Wonen’

Intermaris startte in 2014 het project ‘Duurzaam Wonen’. Om de betaalbaarheid van de woningen de komende 30 jaar te garanderen, brengt de corporatie energiebesparende maatregelen aan in de woningen. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen bewoners op hun woonlasten. Doelstelling: de woningen hebben een gemiddeld label B in 2020 en Intermaris werkt toe naar een gemiddeld label A in 2030.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by