11.5 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendVVD Purmerend: bouw betaalbare appartementen in het Beusebos / Kom A7!

VVD Purmerend: bouw betaalbare appartementen in het Beusebos / Kom A7!

Purmerend – Het college van B&W in Purmerend heeft de knoop doorgehakt: Van der Valk krijgt toestemming om een hotel te bouwen naast de snelweg A7, bij oprit Purmerend-Zuid aan de kant van Neck. 

De discussie over dit hotelproject is sinds 2016 gaande. De raad besloot toen groen licht voor deze ontwikkeling te geven, maar tijdens de coalitie-onderhandelingen na de laatste gemeenteraadsverkiezingen dwong D66 af dat er onderzoek gedaan moest worden naar een alternatieve locatie. Weggegooid geld volgens de VVD, want vanaf het eerste moment was duidelijk dat de andere coalitiepartners de huidige locatie prima vonden en ook was duidelijk dat Van der Valk niet voor niets deze locatie had uitgekozen. “Kortom: een onderzoek voor de bühne en daar houdt de VVD niet van”, geeft VVD raadslid Bart van Elden aan.

Tekst gaat door onder foto

Bart: “Echter, nu gebeurt er iets bijzonders. Voordat we het bestemmingsplan voor het hotel vaststellen, wordt de gemeenteraad bijna gedwongen om de rest van het groen in de Kom van de snelweg te behouden en dus geen andere ontwikkelingen meer toe te staan. Dit betekent een grote wijziging van beleid: jaren geleden is afgesproken deze A-locatie bij een aantrekkende economie te ontwikkelen. De keuze om dit niet meer te doen is onverstandig en financieel onverantwoord!”

Tekst gaat door onder foto

Enorme kansen voor betaalbare woonruimte

“Onverstandig is dit besluit omdat dit betekent dat we, nu de economie meezit, geen gewenste ontwikkelingen kunnen realiseren. De VVD ziet enorme kansen voor betaalbare woonruimte, zoals ook in ons verkiezingsprogramma staat! Betaalbare, kleine appartementen voor starters en doorstromers. We kunnen er bijna 500 bouwen, met een flink aandeel sociale huur en betaalbare koop. Waarom kan dit? Omdat de grond in de kom van de gemeente is en we de grond met veel korting kunnen verkopen aan corporaties en ontwikkelaars, onder de juiste voorwaarden (zoals maximale (huur)prijzen voor de woningen). We hebben dus volledig in de hand wat er gebouwd mag worden! Dit is echt een oplossing voor mensen die lange tijd wachten op betaalbare woonruimte. Niet praten, maar doen! Politieke partijen en inwoners die moord en brand schreeuwen om het bouwen van deze betaalbare woningen, moeten nu dus kleur bekennen.”

De VVD heeft in samenwerking met het Purmerends Architecten collectief gekeken naar de locatie Kom/A7 Noord. Het betreft een initiatief voor starters en sociale woningbouw

Tekst gaat door onder foto

Voldoende ruimte voor een groene omgeving

“Vanuit financieel opzicht is de keuze om geen andere ontwikkelingen toe te staan volledig onverantwoord. Het huidige groen wordt niet onderhouden en kost de gemeente dus geen geld. Deze coalitie wil echter een ‘natuur-, recreatie- en wandelbos met een educatief karakter’ gaan maken van het verwaarloosde groen. Heeft u enig idee hoeveel geld dat kost? De gemeente Purmerend moet de komende jaren miljoenen bezuinigen, maar dit soort voorstellen en extra uitgaven blijven maar komen. De VVD wil geen extra bos gaan onderhouden, maar zorgen voor betaalbare woonruimte. Door hoogbouw blijft er voldoende ruimte over voor een groene omgeving. De verkoop van de grond levert een geringe opbrengst op en de toekomstige bewoners betalen OZB om het onderhoud van hun omgeving te betalen, net zoals elke andere inwoner van onze stad.”, zegt Bart van Elden.

Tekst gaat door onder foto

De VVD wil de Kom A7 dus wel gaan ontwikkelen

Bart: “We hebben het Purmerends Architecten Collectief gevraagd ons idee in beeld vast te leggen, wat ze naar onze mening prachtig heeft gedaan. De vraag die de raad nu moet beantwoorden is als volgt: gaan we een stuk groen wat al voor een deel verdwijnt voor de bouw van het hotel, koste wat kost in stand houden (puur en alleen om een instabiele politieke samenwerking in stand te houden) en voor veel geld onderhouden, of pakken we nu het gehele gebied zorgvuldig aan waarbij we betaalbare woonruimte creëren in het groen en vele Purmerenders blij kunnen maken? Wij weten het wel!”

Raadslid Bart van Elden geeft als laatste nog aan dat de VVD de eerstvolgende raadsvergadering een initiatiefvoorstel zal gaan indienen om de plannen voor woningbouw verder uit te werken en tegen het voorstel zal stemmen “om van het verwaarloosde groen in het Beusebos / Kom A7 een duur groen hobby project te maken.”

Bekijk hier het raadsvoorstel welke aanstaande woensdag in de commissie Algemene Zaken wordt behandeld: Raadsvoorstel ontwikkeling kom A7.pdf

Artist impressions door: Het Purmerends architecten collectief –  Vendrig, Leegwater, Van der Veen in opdracht van VVD Purmerend.

Relevante artikelen:

Collegebesluit: Beusebos wordt de nieuwe locatie van Van Der Valk

Vrienden van het Beusebos zetten strijd door: “Dit gaat nog jaren duren” (video)

Van der Valk slaat vleugels uit in BeusebosSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Fijnstof. Bij snelweg wonen is 17 sigaretten per dag ‘roken’. Nederland onderschat fijnstof, waarschuwt arts Peter van den Hazel. Het stofje wat onder andere vrijkomt bij uitlaten van auto’s heeft veel effect op kinderen “Als we zo doorgaan, vinden we benauwdheid en longziektes bij kinderen straks vanzelfsprekend.” Maar VVD Purmerend is uiteraard voor, geen enkel probleem dat starters en sociale huurders in de fijnstof wonen.

  2. Bouw geen woningen in plaats van het bos maar op een van de vele andere plaatsen waar geen bos (meer) is. Fijner om te wonen ėn een bos te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,937FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.5 ° C
13 °
10.1 °
74 %
0.9kmh
100 %
wo
14 °
do
17 °
vr
17 °
za
16 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.