Purmerend

Vrienden van het Beusebos zetten strijd door: “Dit gaat nog jaren duren” (video)

Purmerend – Het gemeentebestuur van Purmerend heeft na jaren alsnog besloten dat er in het Beusebos langs de A7 een Van der Valk-hotel komt. Gisteren kwam dit nieuws naar buiten door een collegebesluit. Er is volgens het college geen andere geschikte locatie in de buurt van de snelweg.

De Vrienden van het Beusebos zijn tegen de komst van het hotel. Een aanbod van de gemeente om mee te denken aan de invulling van de overgebleven natuur na de komst van een hotel wijzen ze van de hand.

“Het gekke is”, zegt Bart Creemer van de Stichting Vrienden van het Beusebos, “dat de gemeente zelf vindt dat de meeste monumentale bomen juist in het Beusebos te vinden zijn”.

Baanstee

Hij verwacht net als medebestuurder Martien Roelofs dat het nog jaren duurt voor dat er een definitieve beslissing valt over komst van een hotel. “We zullen eerst de partijen in de gemeenteraad proberen te overtuigen”, zegt Bart. “En als dat niets uithaalt, zijn er nog allerlei juridische mogelijkheden om de hotelplannen tegen te houden.”

De Vrienden van het Beusebos zijn er ook helemaal niet van overtuigd dat dit de enige locatie in Purmerend is voor een Van der Valk-hotel. “Bij de Baanstee is nog volop ruimte en zit je ook zo op de snelweg”, zegt Martien.

Relevante artikelen:

Collegebesluit: Beusebos wordt de nieuwe locatie van Van Der Valk

507 monumentale bomen in het Beusebos

Protestmars voor het Beusebos massaal bezocht ! (beeld verslag)

Bron: Nh-Nieuws.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.