* Wat u schrijft

Open dag roeivereniging de Where aanstaande zaterdag

Purmerend – Roeivereniging De Where zet haar deuren open voor de open dag. Op zaterdag 13 april van 11.00 uur tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen bij deze vereniging.

Wist u dat Purmerend prachtig roeiwater heeft? Al meer dan 60 jaar kunnen leden van PRV De Where met hun boten terecht op de Purmerringvaart. Er kan geroeid worden naar Edam, naar Ilpendam en via het centrum van Purmerend naar het Noordhollands  kanap, en de echte diehards kunnen de ringvaart helemaal rond roeien, dat is ongeveer 22 km.

Roeivereniging De Where heeft het clubgebouw aan de Wheredijk nr. 90. Op de open dag is de vloot te bekijken: meer dan 60 boten liggen in het botenhuis. Daar zijn Wherry’s (brede boten) bij voor relaxte toertochten, maar ook snelle skiffs (wedstrijdboten). Wie tijd en zin heeft kan op de open dag samen met ervaren instructeurs een stukje roeien op de Purmerringvaart. Mocht dat een stap te ver zijn, dan kunnen belangstellenden plaats nemen op een van de ergometers om ‘droog’ te roeien. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten: de soos is geopend voor “een bakkie” of een tosti.

Bij De Where roeien kinderen vanaf 10 jaar in het bezit van een zwemdiploma; ouderen roeien tot ver in de 80. De roeibeweging is gezond voor het hele lichaam en tot op hoge leeftijd te beoefenen.

Kijk voor meer informatie op: www.prvdewhere.nl

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.