19.9 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
Home* StadsgesprekHet Stadsgesprek - aflevering 3: oud-burgemeester van Purmerend Theun van Dam

Het Stadsgesprek – aflevering 3: oud-burgemeester van Purmerend Theun van Dam

Purmerend – Het Stadsgesprek is een nieuw maandelijks terugkerend item op Regio Purmerend. Voor de nog aankomende 3 afleveringen vindt het stadsgesprek plaats in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken aan de Neckerdijk. Het doel van het Stadsgesprek is om in ongeveer 10 minuten bekende en minder bekende Purmerenders beter te leren kennen.

Vanaf 1963 was dhr. van Dam beroepskeuzeadviseur en in 1970 werd hij gemeenteraadslid/wethouder in de gemeente Zaandam. In 1974 ging die gemeente op in Zaanstad, waarna hij daar wethouder werd. In september 1988 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Purmerend. Dat bleef hij tot eind 2002, daarna ging hij vervroegd met pensioen. Dat was echter nog niet het einde van zijn burgemeesterscarrière, vanaf februari 2003 was hij nog ruim een half jaar waarnemend burgemeester van Velsen.

Presentator Cees Baerts sprak met dhr. van Dam in een ontspannen setting in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken.

Het stadsgesprek is een samenwerking tussen Broca Media en RegioMedia.nl.

Relevante artikelen:

Het Stadsgesprek – aflevering 1: Frans Spijkerman van Spijkerman Eten en Drinken 

Het Stadsgesprek – aflevering 2: “Stadshistoricus” Piet JonkerSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
19.9 ° C
20.7 °
18.9 °
75 %
1.8kmh
83 %
di
21 °
wo
21 °
do
22 °
vr
22 °
za
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.