* StadsgesprekPurmerend

Het Stadsgesprek – aflevering 3: oud-burgemeester van Purmerend Theun van Dam

Purmerend – Het Stadsgesprek is een nieuw maandelijks terugkerend item op Regio Purmerend. Voor de nog aankomende 3 afleveringen vindt het stadsgesprek plaats in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken aan de Neckerdijk. Het doel van het Stadsgesprek is om in ongeveer 10 minuten bekende en minder bekende Purmerenders beter te leren kennen.

Vanaf 1963 was dhr. van Dam beroepskeuzeadviseur en in 1970 werd hij gemeenteraadslid/wethouder in de gemeente Zaandam. In 1974 ging die gemeente op in Zaanstad, waarna hij daar wethouder werd. In september 1988 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Purmerend. Dat bleef hij tot eind 2002, daarna ging hij vervroegd met pensioen. Dat was echter nog niet het einde van zijn burgemeesterscarrière, vanaf februari 2003 was hij nog ruim een half jaar waarnemend burgemeester van Velsen.

Presentator Cees Baerts sprak met dhr. van Dam in een ontspannen setting in horecagelegenheid Spijkerman eten en drinken.

Het stadsgesprek is een samenwerking tussen Broca Media en RegioMedia.nl.

Relevante artikelen:

Het Stadsgesprek – aflevering 1: Frans Spijkerman van Spijkerman Eten en Drinken 

Het Stadsgesprek – aflevering 2: “Stadshistoricus” Piet Jonker

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.