Purmerend

Purmerendse producer YoungKio (19) staat al 16 weken op 1 in Billboard Top 100 met Old Town Road

Purmerend – Groot succes voor de 19-jarige Purmerendse producer ‘YoungKio’: het nummer Old Town Road van rapper Lil Nas X en countryster Billy Ray Cyrus evenaart het record van de Amerikaanse hitlijst Billboard Hot 100 en staat nu 16 weken op de eerste plek. YoungKio, artiestennaam van Kiowa Roukema, maakt de muziek voor het nummer.

Op social media laat YoungKio weten blij te zijn met het record. “We hebben officieel de langste nummer 1 in de geschiedenis. Bedankt voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt”, schrijft op hij Instagram. Ook op Twitter reageert hij op het nieuws.

Eerder stonden alleen Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee uit 2017 en One Sweet Day van Mariah Carey en Boyz II Men uit 1995 zo lang op de eerste plaats.

Ophef
Het nummer leidde in april nog tot ophef in de Verenigde Staten omdat Billboard een eerdere versie van het nummer uit de country-hitlijst verwijderde. De organisatie vond het nummer namelijk niet country genoeg.

Billy Ray Cyrus zei vroeger dezelfde kritiek te krijgen en bood daarom aan om samen de nieuwe versie op te nemen.

Dit is het nummer dat Young Kio produceerde:

Bron: NH-Nieuws

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.