1.1 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home* Wereld van lisetteDe wereld van Lisette: Camperstress

De wereld van Lisette: Camperstress

Purmerend – In “De wereld van Lisette” neemt Lisette van Oostrom ons mee in haar wereld. Lisette en haar gezin wonen in hartje Purmerend. Haar man Michel is eigenaar van Franzen op de Kaasmarkt. Ze hebben twee kinderen: de 14-jarige adoptiedochter Jemi en dochter Yara van 11. De wereld van Lisette  wordt op zondag gepubliceerd.

De komende weken volgen we Lisette tijdens de reis de ze deze lente met haar gezin maakte naar de geboortegrond van Jemi, om uiteindelijk het weeshuis te bezoeken waar Jemi de eerste periode van haar leven doorbracht. De reis van nu zetten we af tegen de reis van 2006, toen het stel Jemi op mocht halen. Onder dit artikel vindt u de eerdere artikelen uit de reeks “De wereld van Lisette”.

Recent hebben we geprobeerd de camper te slopen. Het is niet gelukt! In het wildpark van Swaziland gingen we off road. We kwamen vast te zitten en gingen bijna om maar mn man is een prima chauffeur dus hij heeft ons gered!

Na 1 week kramperen in een camper zijn we tot de conclusie gekomen dat een camper iets minder ons ding is dan gehoopt. De  makers van deze luxe auto hebben midden in de camper een nogal grote badkamer neergezet waardoor je niet normaal je kont kan keren. Dat gecombineerd met twee pubers achterin leidt af en toe tot explosie gevaar!

Dezelfde makers hebben ook besloten om aan de linkerkant geen ramen te maken waar je door kan kijken als je achterin zit. Hierdoor ontstaat een claustrofobisch gevoel en kun je aan 1 kant niet naar buiten kijken. Dus de kids vervelen ze zich af en toe te pletter terwijl ze nogal zitten te schudden in deze luxe auto. Ook ontstaat er zo veel herrie tijdens het rijden dat we elkaar voor en achterin niet kunnen verstaan.

Jemi en Yara in hetzelfde bed slapen ging Jemi niet in de koude kleren zitten. Haar zus lag de hele nacht te bewegen naast haar. Dus nu maken we elke avond van de eethoek een bed voor Jemi.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat we buiten bakkum om (waar we een ruime stacaravan hebben) nooit naar een camping gaan op vakantie omdat we er niet zo van houden. We willen ruimte in ons slaapverblijf, rust en een groot bed!

Toch zijn er ook voordelen aan een camper. Zet hem stil en je kunt naar het toilet, wel handig met drie dames aan boord. Je kunt overal eten waar je wilt. En je kunt je even omkleden als het te warm wordt.

Maar na ons verblijf in een glamping tent met grote bedden en een heerlijke badkamer en tweemaal een luxe lodge, denken we dat dit meer wat voor ons is. Dit was een uitprobeersel en hoewel niet mislukt, toch niet echt wat voor ons!!

Adoptiereis 2006

Jemi komt steeds meer los. Vanochtend zaten we met haar nieuwe speelgoed te spelen toen ze opstond en bij haar mama op schoot ging zitten om verder te spelen. Bijna weer tranen! Daarna DRUKTE ZE het knopje van de cd-speler in want ze wilde blijkbaar muziek horen. Zodra de muziek aan stond begon ze te dansen. Heerlijk gezicht, onze kleine meisje.

Stel je voor het is avond: je kind heeft net haar eten op en jij gaat beginnen aan het jouwe. Dan begint ze te huilen tot formaatje hysterisch (van de jeuk). Alle emoties van de afgelopen dagen komen eruit. Dan denk je, ik bel even met Marita voor wat wijze raad. En dan….valt de stroom uit! Zo begon onze avond gisterenavond. In de hele buurt was de stroom uitgevallen terwijl het al donker was buiten. Meteen klonken overal de sirenes van politieauto’s die uitrukt waren. Wat een land! Maar goed, gelukkig voor ons kleine meisje en ons viel ze snel in slaap. Tegen die tijd was ons eten koud. Opwarmen ging dus niet want er was geen stroom. Nou dan maar koud opeten! Tegen een uur of twaalf werd ze weer wakker. Toen hebben we haar weer ingesmeerd. Inmiddels slapen we in de slaapkamer waar drie bedden staan. Die hebben we tegen elkaar aangezet zodat we Jemi in de gaten kunnen houden. Gisteren had ze’s middags op een onbewaakt ogenblik al weer haar knie opengekrabd. Na een uurtje vechten met papa en mama want ze wilde krabben, sliep ze weer tot vanochtend 7 uur. Niet slecht,he! Straks gaan we even naar de dokter voor een herhalingsrecept. Het andere stel adoptieouders uit Nederland is hier vanochtend ook geweest want hun mannetje was niet lekker. Het schijnt een erg aardige dokter te zijn. Voor de rest gaan we het rustig aan doen vandaag.

Bekijk hier de eerdere blogs van de Wereld van Lissette.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
1.1 ° C
2.8 °
-1 °
81 %
1.6kmh
8 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.