5.7 C
Purmerend
vrijdag 27 januari 2023
Home* NoordbeemsterBoeren Jan en Johan uit de Beemster in Boer zoekt Vrouw

Boeren Jan en Johan uit de Beemster in Boer zoekt Vrouw

Regionaal – Jan en Johan. Dat zijn de namen van twee boeren uit de Beemster in het nieuwe seizoen van het nog altijd immens populaire tv-programma Boer zoekt Vrouw. Het tweetal heeft één ding gemeen: ze zijn op zoek naar de liefde. In totaal zijn er 10 vrijgezelle boeren geselecteerd waarvan er 9 man zijn en 1 vrouw. 

Wij stellen ze graag aan u voor. En als u dan als vrouw toch op zoekt bent naar de liefde, kunt u het beter dicht bij huis halen. Klim in de pen want u heeft twee weken de tijd.

Johan (53)

De 53-jarige Johan is pas recentelijk inwoner van de provincie. Anderhalf jaar geleden verhuisde hij, samen met zijn koeien en hond Max, van Utrecht naar het pittoreske Noordbeemster

Een droom die uitkomt, want nu kan de sympathieke boer veel meer koeien melken. “Ik had er vijftig, nu honderd.”

‘Alleen is maar alleen’

Maar zo’n grote stap brengt ook nadelen met zich mee. Helemaal alleen opnieuw beginnen, zo’n 60 kilometer van je vertrouwde omgeving. “Dat was wel even wennen”, aldus Johan. “Vooral de wintermaanden, met die lange avonden. Dan is alleen maar alleen. Ik zou wel graag verandering willen.” Johan vindt zijn hond Max heel belangrijk.

Jan (35) 

De 35-jarige Jan uit Westbeemster heeft een eigen Zorgboerderij “Met Hart, tog?”, waar hij mensen met een beperking helpt en begeleidt met allerlei klusjes op de boerderij. Niet zo gek dat Jan zichzelf als een sociaal mens ziet. “Ik ben vaak met vrienden, met mijn familie. Ik wil eruit halen wat erin zit, in het leven. En ik zoek dus wel een vrouw die goed kan praten.”

Jonge kinderen

Ook moet zijn toekomstige geliefde niet schrikken van kinderen, want de gescheiden Jan heeft er vier. “Om het weekend en een nacht doordeweeks zijn ze hier. Dat was wel even wennen na de scheiding, dat ik ze niet meer elke dag zag.”

De vrouwen moeten wel een beetje geduld met hem hebben, want de Beemster-boer heeft weinig date-ervaring. “Ik heb twaalf jaar een relatie gehad, dus dat is een tijdje terug”, lacht hij. Jan hoopt dat hij weer een keer verliefd wordt. “Ik weet hoe dat voelt en dat is het beste wat er is.”

Geïnteresseerden hebben vanaf vandaag twee weken de tijd om in de pen te klimmen voor hun favoriete agrariër. Meer informatie staat op de site van Boer zoekt Vrouw.

Fotografie: Linelle Deunk – Persmap KRO/NCRV


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,207FansLike
2,236VolgersVolg
1,547VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
5.7 ° C
7 °
4.6 °
91 %
1.8kmh
25 %
vr
6 °
za
6 °
zo
7 °
ma
8 °
di
5 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.